Menu
Anneke van Giersbergen & band
za 11 nov 2023
Anneke van Giersbergen & band
Een speciale show met highlights uit haar bijna dertigjarige carrière.
Support: Ché Aimee Dorval

Verjaardagen vieren is aan Anneke van Giersbergen doorgaans niet besteed, maar haar vijftigste - op 8 maart 2023 - wil ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Deze mijlpaal beschouwt de zangeres als een uitgelezen moment om haar fans te trakteren op een speciale show met highlights uit haar bijna dertigjarige carrière. En die zijn er meer dan voldoende.

Sinds Nederland in de jaren negentig kennis maakte met Anneke, als vocaal en visueel boegbeeld van The Gathering, heeft ze haar naam gevestigd als een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land. Met haar krachtige én kwetsbare stemgeluid, songwriterskills en vele samenwerkingen met nationale en internationale artiesten – van Devin Townsend tot BLØF – heeft ze inmiddels een succesvolle solocarrière opgebouwd. Niet voor niets werd ze in 2019 onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award, een erkenning en blijk van waardering voor haar succes in het buitenland. Al bijna dertig jaar geniet ze van het mooie en uitdagende muzikantenbestaan, wat ze beschouwt als een droombaan. Ze is er hartstikke trots op en naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag heeft ze voor 2023 een aantal cadeautjes in petto, voor haarzelf én voor haar fans.

Met haar vijfkoppige band presenteert ze een setlist met de mooiste liedjes, met een reeks hoogtepunten uit haar eigen omvangrijke oeuvre, maar ook een aantal hagelnieuwe songs, aangevuld met covers van artiesten die haar het meest dierbaar zijn.


Support: Ché Aimee Dorval
Vanuit Vancouver buigt en mixt naar haar eigen believen tot een volledig eigen geluid. Trip-hop, folktronica en soul worden moeiteloos gekoppeld aan alternatieve rock en dan topt ze die muziek ook nog eens af met haar rauwe stemgeluid dat overigens ook wordt opgemerkt door prog-grootheid Devin Townsend, die sommigen dan weer terecht linken aan Strapping Young Lad en met wie ze meedere malen op een schijf is te horen. Ze speelt inmiddels drie platen vol maar levert ook op het podium en dat zie en hoor je vanavond voordat Anneke van Giersbergen op datzelfde podium ongetwijfeld net zo hard schittert! Voorproefje!

za 11 nov 2023
Anneke van Giersbergen & band
Een speciale show met highlights uit haar bijna dertigjarige carrière.
Support: Ché Aimee Dorval

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!