Menu
ArtEZ Afterglow
ma 28 aug 2023
ArtEZ Afterglow
Yke, Droom Dit, Hardslag, G-Trumpetty en Xavi del Mundo

Ieder jaar presenteert het ArtEZ Conservatorium Enschede in de introductieweek een aantal van de vetste acts van de school aan de buitenwereld tijdens ‘ArtEZ Afterglow’. Op maandag 28 augustus kan je gratis genieten van een diverse line-up variërend van pop en
indie tot hiphop en EDM.

Yke
Onzeker, breekbaar en puur. Dat zijn de teksten van Yke. De 21-jarige songwriter die, als het allemaal teveel wordt, haar hoofd leegmaakt in muziek. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt. Met thema's als jezelf vinden en blijven in een
relatie, verdriet om het verleden en angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden. Haar muziek is te omschrijven als nederpop met hier en daar een stoer randje en is te vergelijken is met Meau, Maan of Bente. Zo neemt ze je graag mee op de zoektocht naar haarzelf. Van alle pieken en dalen voorzien.


Droom Dit
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop.


Hardslag
Met een mix van hiphop, drum and bass en een punk mentaliteit heeft “Hardslag” geen oplossing voor je. Wat ze je wel brengen is een avond gehoord worden over je frustraties met de staat, de rijken en je ex. Counterculture uit het hart van het oosten als een warme omhelzing voor iedereen die niet precies weet wat ze zat zijn, maar wel zeker weten dat ze ergens tegenaan willen trappen.


G-Trumpetty
Gerben Ekkelboom, beter bekend als G-Trumpetty heeft op jonge leeftijd een passie ontwikkeld voor de EDM (Electronic Dance Music) en is op 9 jarige leeftijd begonnen met trompet spelen. Dit heeft hij niet van een vreemde want, als vierde generatie in de familie, heeft hij zijn zinnen gezet op een professionele carrière in de muziek. Zijn talent voor trompet combineert hij vernieuwend met EDM. Juist met de combinatie van de traditionele blaasmuziek en de hedendaagse EDM laat hij een compleet nieuw geluid horen. Hiermee laat hij zien dat de trompet niet alleen voor klassiek of jazz is, maar ook eigentijds. Als jong talent uit Twente ontwikkelt hij zich nu verder aan het Conservatorium en heeft hij al zijn zinnen op een carrière in de muziek gezet.

Xavi del Mundo
Xavi del Mundo: een Nederlandse DJ en producent wiens vaardigheden al een plaats hebben opgeleverd in de nationale finales van de Kunstbende DJ-competitie en de halve finales van de mondiale DJ-wedstrijd DJENERATES en DJ MAG 2022. Hij werd ook gevraagd een remix te maken voor het Drishti Festival als hun festival anthem. Verwacht tijdens zijn sets veel melodische, herkenbare tracks die het publiek aan het dansen zullen krijgen.

Ben jij benieuwd welke te gekke artiesten het conservatorium te bieden heeft? Kom dan langs!

Toegang: gratis (en ook voor niet-ArtEZ’ers te bezoeken)

ma 28 aug 2023
ArtEZ Afterglow
Yke, Droom Dit, Hardslag, G-Trumpetty en Xavi del Mundo

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!