Menu
Luisterrijk XL: Arzbach, Brunt & Smit
zo 12 nov 2023
Luisterrijk XL: Arzbach, Brunt & Smit
'Water voor de dorst’

Water voor de dorst is een voorstelling over artiesten die het nodige hebben meegemaakt. En die gewoon doorgaan, omdat ze nu eenmaal het mooiste beroep van de wereld hebben.

Gitarist Nico Arzbach (De Dijk), saxofonist Roland Brunt (De Dijk) en schrijver/spreker Peter Smit nemen je mee over de wonderlijke wegen van de muziekindustrie. Allemaal echt gebeurd en soms zó bizar, dat je er weer om kan lachen.

Nico Arzbach is één van de oprichters van de popgroep De Dijk. Een paar jaar later kwam Roland Brunt de band versterken. Tijdens een sabbatical (in 2012) kwamen ze in contact met tekstschrijver Peter Smit. Met zijn drieën hebben ze twee CD's gemaakt, onder de naam Arzbach, Brunt en Smit.

Water voor de Dorst

Tijdens de voorstelling spelen ze nummers van hun nieuwe cd's afgewisseld met nummers van De Dijk, waar Arzbach en Brunt de muziek voor schreven.

Met hun project ‘De Geest van Jan Wolkers’ (**** in NRC Handelsblad) met nummers over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend, haalden ze in 2017 meermaals de krant. Hun muziek wordt in Het Parool omschreven als: ‘geënt op Todd Rundgren en Little Feat, goed verzorgd en met een stevig en helder geluid’. Over de teksten: ‘ruig romantisch, soms melancholiek. Niveau: uitstekend.‘

Luisterrijk

Luisterrijk is een initiatief van de Muziekbank en bestaat uit maandelijkse lezingen en workshops georganiseerd voor en door enthousiaste muziekliefhebbers.

De lezingen worden doorgaans gehouden op zaterdagmiddagen (15.00u -16.00u) in de Muziekbank, op de 1e verdieping van de Bibliotheek Enschede.

Thema's bestrijken het hele muziekspectrum. Van Wereldmuziek tot Jazz, Klassiek, Opera tot Pop. Van muziekstroming (klassieke muziek in 1923), specifieke musici (Bob Dylan) tot thema's (muziek en mystiek) en nog veel meer.

Voor meer informatie over Luisterrijk, bekijk de website van de Muziekbank www.muziekbank.nl

Luisterrijk XL: Arzbach, Brunt & Smit ‘Water voor de dorst’ is een samenwerking tussen de Muziekbank Enschede, Metropool en de Bibliotheek Enschede. 

zo 12 nov 2023
Luisterrijk XL: Arzbach, Brunt & Smit
'Water voor de dorst’

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!