Menu
Babs
za 01 jun 2024
Babs
Vrouwelijke producer en rapper die op een speelse manier tegengas geeft
Support: Boter bij de Vis

Babs is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen stereotypes rond gender en seksualiteit. Haar eerste release verscheen tijdens de pandemie, in 2021, maar de artiest liet er geen gras over groeien. In korte tijd bracht ze 9 singles uit en 2 EP’s, speelde ze op een vol Malieveld tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag en maakte ze haar Mainstage debuut tijdens Rotterdam Pride, na Duncan Laurence, voor 15.000+ mensen.

Ook was ze te zien op Dauwpop, Bevrijdingsfestival Zwolle, op de Dam (Mainstage Pride Amsterdam) en verscheidene keren in de Melkweg. Daarnaast heeft ze dit jaar haar eerste sync gescoord in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta en is ze genomineerd voor de Popprijs Overijssel. Intussen is ze alweer druk bezig met haar volgende project en heeft ze schrijfsessies met o.a Willie Wartaal, Linde Schöne en Shary-An.

Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving.


Support: Boter bij de Vis
Boter bij de Vis is een eigenwijs Nederpopduo uit Arnhem en bestaat uit Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden. In hun zelfgeproduceerde nummers hoor je een zoektocht naar harmonie en ruimte tussen de dwingende beats en schijnbare herhalingen. De muziek van Boter bij de Vis kent onder andere invloeden van alternatieve rock, elektronica en hiphop. Ze vieren in hun tracks dat je er als individu mag zijn. Er wordt flink geexperimenteerd en één ding staat vast: Boter bij de Vis gaat je op 1 juni verrassen.

za 01 jun 2024
Babs
Vrouwelijke producer en rapper die op een speelse manier tegengas geeft
Support: Boter bij de Vis

Gerelateerde events