Menu
vr 05 okt 2018
Bartek + Pip Blom + GOODCOOPER|BADCOOPER (7" release) + Get Jealous
Audio Bizzarro
Pip Blom

Het begon in 2016 met vier ‘indie’ liedjes die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt. Er gebeurde daarna veel. De Engelse BBC begon de muziek te draaien, het Amerikaanse SXSW zette Pip op de playlist, het Engelse label Grunt Grunt A Go Go bracht een single uit en media als DIY Magazine en Noisey waren laaiend enthousiast: "The young woman is a huge talent. Not only impressive but pretty awesome."
De invloeden van Pip zijn artiesten als Blur, The Breeders en Parquet Courts, maar de band heeft een uitgesproken eigen sound. Noisey: “Pip’s sound resonates well with the slightly Britpop-reminiscent feel of the present wave of ascendant guitar bands in the UK, calling back to the rougher edges of Blur. Its lo-fi sensibility and understated vocal, though, add a new, unique twist that could take her anywhere.” Dat is keurig Engels voor wat we hier in Twente onmeunig lekkere indie noemen. Live breekt de band ook potten zoals we zagen tijdens de popronde of als support van o.a. Interpol, Franz Ferdinand en The Breeders.

Bartek
Bartek vervangt Canshaker Pi tijdens de eerste editie van Audio Bizzarro. En dat is jammer maar niet erg, want ook Bartek speelt alternative op het scherpst van de snede en gaat graag over het randje. BARTEK speelt korte, snelle songs en dan loeihard. Het afgelopen jaar presenteerde de band zichzelf met de BEACH EP en manifesteerde zich als vaandeldrager van de underground fuzz rock. Gooi de spieren los, smeer de stembanden maar even flink en verwacht in elk geval een paar blauwe plekken als je je voor het podium waagt. Bartek komt in vrede maar gaat wel frontaal in de aanval deze avond!GOODCOOPER|BADCOOPER

Vaste host van Audio Bizzarro is GOODCOOPER|BADCOOPER, een DJ duo voor wie er geen muzikale grenzen zijn. DJs Fentom & Dwars zoeken in de krochten van internet en vage platenzaken naar de nieuwste tracks. Het doel is niet om nieuwe nummers te scoren, maar om nieuwe muziek te ontdekken. Het resultaat is een mix van garagerock, weirde tropicalia, electronica, indie, hiphop, krautrock en andere energieke, dansbare en buitenissige muziek. Ze draaien hun nummers tussen de bands door, maar ook de laatste paar uur van de avond is van hen.

Get Jealous

Muziek maken doe je met plezier maar een beetje activisme en feminisme is ook nooit ver te zoeken. Get Jealous heeft namelijk niet alleen noten op de zang. De nummers razen voorbij in de beste ouderwetse punk traditie. Voor de oudere liefhebbers: denk een beetje aan The Slits en Girls At Our Best, de jongere liefhebber kan denken aan Bleached of aan La Luz op een dosis uppers.

vr 05 okt 2018
Bartek + Pip Blom + GOODCOOPER|BADCOOPER (7" release) + Get Jealous
Audio Bizzarro

Gerelateerde events