Menu
Battle of the East
zo 16 jun 2024
Battle of the East
Dé dansbattle van het Oosten van Nederland

Op zondag 16 juni vindt de Battle of the East plaats, dé dansbattle van het Oosten van Nederland. De dansers die de professionele jury weten te overtuigen gaan naar huis met de prijs en mogen zich een jaar lang ‘Beast of the East’ noemen.

Dansers zullen tegen elkaar strijden door improviserend te dansen op muziek. Het draait allemaal om spontaniteit, creativiteit en het tonen van individuele stijl. Tijdens de battle dagen dansers elkaar uit met hun moves en expressie, waarbij ze vaak elkaars bewegingen en energie proberen te overtreffen. De jury beoordeelt de deelnemers op verschillende criteria, zoals originaliteit, techniek, muzikaliteit en presentatie.

Programma
Tijdens dit event zijn er vier categorieën waar prijzen te winnen zijn:
- Choreo Teams jonger dan 16
- Choreo Teams ouder dan 16
- 2V2 Breakdance
- 2V2 All Styles

De 2V2 categorieën beginnen de dag met een selectieronde. De duo’s gaan achter elkaar battlen voor een deskundige jury. Deze jury zal de finalisten selecteren die uiteindelijk met de titel naar huis gaan. Naast een competitie-event, is Battle of the East ook een meet-up voor de danscommunity van Twente. Zo zal er een dj aanwezig zijn, die de toon zal zetten met hiphop beats.

Meedoen
Iedereen kan meedoen met een 2V2 categorie. Aanmelden hiervoor kan bij aankomst bij het event zelf. Indien je met je dansteam mee wil doen aan de ‘Choreo Team’ categorie is er wel een aanmelding nodig. Dit kan via deze link.

zo 16 jun 2024
Battle of the East
Dé dansbattle van het Oosten van Nederland

Gerelateerde events