Menu
zo 08 mrt 2020
Batushka by Krzysztof Drabikowski + Malevolent Creation + Evil Invaders + Angelus Apatrida + Konkhra
Батюшка: Панихида tour 2020 | + support acts

Oooh shit! Een hele, hele dikke line-up voor liefhebbers van metal in de black, death en thrash-hoek. Met alvast 4 namen en daar komen er nog 2 bij!

Батюшка (Batushka by Krzysztof Drabikowski)

Batushka (Батюшка). Het betekent “vader” en slavisch-orthodoxe priesters worden er mee aangesproken in Polen, het land waar deze doom/black metalband het levenslicht ziet. Het geesteskind van Krzysztof Drabikowski, die gezien kan worden als de vader van de vader, de vader van Batushka. Met Litourgiya maakt hij in 2015 een baanbrekende plaat waarop klassieke black metal wordt gemengd met de nodige doom en lithurgische zang. Het album slaat in als een bom maar zet ook de verhoudingen binnen de band op scherp. Krzysztof wijst alle leden de deur. Batushka heeft maar 1 vader en dat is Drabikowski en daar laat hij geen enkele twijfel over bestaan. Het tweede album van zijn hand, Panikhida, is daar het beste bewijs van. De plaat staat deze avond vol in de schijnwerpers en komt integraal voorbij maar ook nummers van het klassieke debuut hebben een prominente plek op de setlist

Malevolent Creation

Malevolent Creation kent de nodige wisselingen in bezetting in hun inmiddels bijna dertig jarig bestaan maar deze veteranen kennen 1 constante: hun betonharde album releases. Op plaat nummer 13, toepasselijk The 13th Beast gedoopt, grijpt de band qua geluid nadrukkelijk terug naar de platen die ze zo geliefd maken bij liefhebbers van oldschool death metal: het is hard, bruut en grijpt je bij de keel. Live is de band ook al jaren een begrip en vanavond kan je zelf zien en horen waarom!

De avond wordt compleet gemaakt door relatieve nieuwkomers Evil Invaders en Angelus Apatrida die beiden kunnen rekenen op behoorlijke reputaties en Schizophrenia trapt 's middags af. Een zondag om niet te missen dus!

Evil Invaders

Angelus Apatrida

Konkhra

Deense death metal waarvan Lars Ulrich zich een hoedje schrikt maar die zeker de goedkeuring kan wegdragen van King Diamond als we dan toch over Denen praten. Al 30 jaar onderweg en vorig jaar kwam Konkhra nog met een uitstekende schijf op de proppen in de vorm van Alpha and the Omega. De toevoeging van dit orkest aan de toch al dikke line-up is alleen maar toe te juichen!

Schizophrenia

zo 08 mrt 2020
Batushka by Krzysztof Drabikowski + Malevolent Creation + Evil Invaders + Angelus Apatrida + Konkhra
Батюшка: Панихида tour 2020 | + support acts

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!