Menu
Behind the Music - André Manuel
za 03 dec 2022
Uitverkocht
Behind the Music - André Manuel
Een terug- en vooruitblik met en over André Manuel

Andre Manuel is op zaterdag 3 december de hoofdgast tijdens Behind the Music in Metropool in Hengelo. Tijdens deze live documentaire avond vol uniek beeldmateriaal maken we met de unieke songwriter een reis door zijn carrière, met natuurlijk aandacht voor Fratsen, Krang, Dancing Dollekamp en De Ketterse Fanfare.

Andre Manuel
Creatieve alleskunner (cabaretier/muzikant/schrijver) Andre Manuel (1966) is geboren en getogen in het Twentse Diepenheim, de plaats waar hij nog steeds woont. Diepenheim is ook de geboorteplek van de maatschappijkritische band Fratsen met Andre Manuel als muzikale en tekstuele aanvoerder. Als de band er na een 10-jarige carrière in 1995 de brui aangeeft, verbreedt Manuel zijn muzikale horizon in de Twentse dialect-band Krang. Manuel’s creatieve output is enorm, want inmiddels staat hij ook met de bands Dancing Dollekamp en De Ketterse Fanfare op het podium en is Fratsen aan een tweede leven begonnen.

Manuel’s werk kenmerkt zich door een eerlijke directheid. Hij kijkt uit naar de Behind the Music avond in Metropool. “Terugblikken houd ik normaal niet zo van, maar voor deze ene keer zal ik mijn best doen! Ik verwacht een unieke reis door de tijd, waarbij ik geen blad voor de mond zal nemen.” Manuel speelt ook enkele persoonlijke nummers uit zijn omvangrijke oeuvre solo tijdens de avond.

Behind the Music
In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Andre Manuel terug op zijn carrière. “Als geboren tukker heb ik de eerste periode van Fratsen bewust meegemaakt en ik kan me de maatschappijkritische teksten helder voor de geest halen. Wat Andre uniek maakt is dat hij als geen ander serieuze onderwerpen op een creatieve manier en met humor kan brengen. Maar hij durft ook kwetsbaar te zijn. Als luisteraar verrast hij je keer op keer.”

Andere personen
In de aanloop naar de avond heeft Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Andre Manuel geïnterviewd over de zanger en muzikant: bandlid en jeugdvriend Adri Karsenberg, zijn vrouw Bri Manuel, broer Wouter Manuel en muziekvriend Rocco Ostermann. Fragmenten uit deze interviews vormen de rode draad voor een interactieve avond. Een avond zonder taboes!
Bezoekers mogen vragen stellen aan Andre Manuel tijdens de avond.

Over Behind the Music
De live documentaire Behind the Music is een avondvullend interviewprogramma waarin gasten aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen. De gast sluit vaak af met een intiem live optreden.
In eerdere edities in waren onder andere Rinus Gerritsen van Golden Earring, Typhoon, Ernst Jansz, Torre Florim van De Staat, Rico, Sticks, Spike en Kovacs te gast.

za 03 dec 2022
Uitverkocht
Behind the Music - André Manuel
Een terug- en vooruitblik met en over André Manuel

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!