Menu
do 25 apr 2019
Behind the Music: Hendrik Jan Bökkers

Poppodium Metropool in Hengelo en video interview platform FaceCulture presenteren op donderdag 25 april de eerste Hengelose editie van Behind the Music. Tijdens deze interactieve interview avond vol uniek beeldmateriaal is niemand minder dan Hendrik Jan Bökkers de hoofdgast.

Hendrik Jan Bökkers
Moeten wij deze prominente Overijsselaar, bekend van de Bökkers,Jovink en de Voederbietels en het Koele Koele festival, nog verder introduceren? Geboren in Heino, is Hendrik Jan Bökkers al jarenlang actief in de muziek. Met de Engelstalige rockband Soundsurfer zette hij zijn eerste professionele muzikale stappen om uiteindelijk via Jovink en de Voederbietels thuis te komen in Bökkers waar hij in het Sallands dialect zingt. "Ik heb een mooie reis gemaakt de afgelopen twintig jaar. Dat zal allemaal aan bod komen. Er zijn geen taboes en ik zal zeker geen blad voor de mond nemen!"

Behind the Music
In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper – zelf geboren en getogen in Hengelo - met Hendrik Jan Bökkers terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met intimi van Bökkers. "Ik vind het mooi om te zien hoe Hendrik Jan zich heeft ontwikkeld tot muzikale voortrekker in de regio. Soundsurfer klonk goed, maar nu heeft hij echt zijn plek gevonden en met Koele Koele laat hij zien ook als festival-organisator een mooie toekomst te hebben", zegt Kuiper. "Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over zijn hoogte- en dieptepunten." Een voorbeeld van een eerdere editie zie je hieronder.

Andere personen
In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente)personen dichtbij Bökkers over de zanger en gitarist. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond zelf voor het eerst vertoond en zijn dus ook een verrassing voor Bökkers zelf. Alle beelden zullen de rode draad gaan vormen voor een interactieve avond met een grote rol voor het publiek, dat ook vrijuit vragen mag stellen. Een avond zonder taboes en met misschien wel antwoorden op al je prangende vragen. Hendrik Jan Bökkers sluit af met een akoestische sessie.

Over Behind the Music
Behind the Music is een avondvullend interview programma waarin gasten aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen.
De gast sluit af met iets unieks. Dat kan een kort intiem optreden zijn of een uitleg over hoe hij of zij werkt. De avond duurt twee en een half uur en bezoekers krijgen ruimschoots de gelegenheid zelf ook vragen te stellen aan de hoofdgast. In eerdere edities in Hedon in Zwolle, Paard in Den Haag en 013 in Tilburg (onder de naam Plug In) waren onder andere Sticks, Spike en Kovacs te gast. Krijg een indruk van de eerste avond in Hedon met rapper Sticks

do 25 apr 2019
Behind the Music: Hendrik Jan Bökkers

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!