Menu
za 17 nov 2018
Bettie Serveert

Bettie Serveert is al meer dan 25 jaar één van de onverwoestbare hoekstenen van de Nederlandse indie scene. Indie darlings zeggen ze dan in Engeland. En hier eigenlijk ook. In 1992 debuteert de band met Palomine, een absolute klassieker in het genre. Bettie Serveert prijkt op alle grote festivalposters en gaat op tour met grootheden als Belly, Dinosaur Jr, Buffalo Tom, Superchunk, Come en Jeff Buckley. De Betties vallen op door hun internationale geluid en niet in het laatste geval vanwege de stem van Carol van Dijk. Toch al sterke composities krijgen door haar zang net een beetje meer. Het album klinkt nog altijd fris en is het startschot van nog veel meer moois.

Lamprey, Log 22, attagirl, Oh Mayhem, Damaged Good....

Het zijn maar enkele albums uit de indrukwekkende discografie van Bettie Serveert en er zit geen zwakke broeder tussen. Bettie Serveert is een band met een echt eigen geluid. Ze laveert al meer dan 25 jaar kundig langs alle stromingen en trends en is vooral zichzelf. Na zo veel tijd live spelen heb je als band ongetwijfeld alles gezien en meegemaakt maar het weerhoudt Bettie Serveert niet om nog altijd snoeihard ijzersterke liedjes te serveren tijdens optredens. Gelukkig vanavond alsnog in Enschede!

Ik heb nog kaarten van de show die niet doorging.

Dan mag je op vertoon van die kaart vanavond gewoon naar binnen!

Support: Maple

Honden komen veelvuldig voor in de popmuziek. Het gaat van Walkin’ The Dog tot I Wanna Be Your Dog van Iggy tot I Wanna Eat Your Dog van de Amsterdamse band Maple. Daar wordt de hond als favoriete snack geserveerd. Heel bizar voor de Westerse wereld, maar niet in Azië. Als popsong is het in elk geval een delicatesse. Maple brengt zijn muziek op smaak in het grensgebied tussen Britpop en powerpop.

Zanger/gitarist Jordy Sanger – goeie naam voor een zanger! – moet lachen om de titel van het nummer. Ze hebben er nog veel meer opgenomen. Al die liedjes moeten uiteindelijk terechtkomen op hundebuutalbum. ‘Fuzzpop noemen we het zelf,’ verklaart Sanger, die ook gitarist is bij Excelsior-band TheMysterons. Er staat een stevig fuzzgeluid op de gitaren. Is het dan geen shoegazer vanwege de combinatie van fuzz en melodie? ‘Nee, want onze muziek is minder dromerig. Wij zoeken wél graag contact met het publiek in plaats van naar het puntje van onze schoenen te lopen staren. Maar eigenlijk zijn we vooral een rock ‘n’ roll-bandje.’ Dat blijkt te kloppen als je hun muziek eens goed gaat checken.

Dat checken kan vanavond als Maple hun uiterst aanstekelijke fuzzpop op je los gaat laten als supportact van Bettie Serveert!

za 17 nov 2018
Bettie Serveert

Gerelateerde events