Menu
do 21 feb 2019
Blackbird
Wild One clubtour
Support: Merel Sophie

“Ik vind Blackbird groots... Lost In The Middle is een briljant liedje.”, aldus Rob Stenders. En met Rob Stenders zijn wij het eigenlijk altijd wel eens. Hij is niet de enige Radio 2-dj die wegloopt met Blackbird, het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. Ook de inmiddels naar Radio 10 verkaste Gerard Ekdom geeft een staande ovatie, evenals Giel Beelen. De singles van Blackbird krijgen dan ook de nodige airplay op onze vaderlandse radiozenders. En terecht, want wat een goede liedjes allemaal!

One Of The Wild Ones

De debuut EP (met maar liefst 4 radio singles: 'Wicked Song', 'Lost In The Middle', 'The One' & 'One Of The Wild Ones'), die uitkwam op 15 juni 2018, werd geproduceerd door Paul Willemsen (Beans & Fatback, The Gospel Sessions, Ruben Hein). Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. De invloeden zijn divers: Joni Mitchell, Lianne la Havas, Crosby Stills & Nash, First Aid Kit en John Mayer om er maar een paar te noemen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een volledig album waar je natuurlijk het nodige van gaat horen deze avond!

Support: Merel Sophie
Merel Sophie, oorspronkelijk uit Boekelo, bracht eind november 2018 haar debuut EP ‘For The Road’ uit. Deze werd opgenomen en geproduceerd in de Electrosaurus Southern Sound Studio van Pablo van der Poel (DeWolff). Haar liefde voor roots, Americana en jazz spat ervan af. Ook stond de zangeres begin dit jaar met The Dawn Brothers op Eurosonic Noorderslag tijdens hun Dutch Roots showcase.

Een innemende persoonlijkheid met een gouden stem en een vanzelfsprekende souplesse. Een bron van kracht en warmte, dat is Merel Sophie op het podium. Met een glimlach levert ze melancholie en met verfijnde subtiliteit zingt ze stevige melodieën. Klinkt als? Carole King, Bonnie Raitt en Norah Jones.

do 21 feb 2019
Blackbird
Wild One clubtour
Support: Merel Sophie

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!