Menu
Boekenballade 2024
wo 20 mrt 2024
Boekenballade 2024
Music & Lyrics


Een mix van poëzie, literatuur, moderne (en klassieke) muziek, spoken word en gedegen journalistiek: op 20 maart vindt er weer een nieuwe editie plaats van de Boekenballade. Deze editie met muzikant en schrijver Rocco Ostermann, journalist Theo Hakkert, stadsdichter Wouter Munsterman, fotograaf Erna ter Haar, schrijver Bert Wagendorp en singer-songwriter Yke. 

De avond wordt gepresenteerd door Theo Hakkert.

Rocco Ostermann
Muzikant en schrijver Rocco Ostermann, is een echte duizendpoot: zanger, musicus, schrijver, verhalen verteller, dichter en Held van Arnhem 2023. Je kunt hem onder meer van De Niemanders kennen, de band waarmee hij een debuutalbum uitbracht met verhalen uit de bajes. De plaat werd door De Volkskrant uitgeroepen tot een van de indrukwekkendste rockplaten van de laatste jaren. Naast zijn aandeel in de band De Niemanders, is hij ook actief in de bands Donnewetter, Shaking Godspeed en Magic Fish. Verder bracht Ostermann als schrijver zijn boek 'Buitenstaander' uit in 2018 met verhalen over de stad Arnhem. 

Theo Hakkert
Theo is inmiddels een rot in het journalistenvak. Hij werkt al 25 jaar bij De Twentsche Courant Tubantia als journalist, waarvoor hij tientallen schrijvers interviewde in binnen- en buitenland. Twee maal zat hij in de jury van de Libris Literatuur Prijs. Ook schreef hij op verzoek van David Mitchell een hoofdstuk voor Mitchell's roman Utopia Avenue. 

Bert Wagendorp
Bert schrijft al sinds 2006 drie keer in de week een nieuwscolumn voor De Volkskrant. Ook heeft hij meerdere succesvolle romans uitgebracht, zoals zijn debuutroman 'De Proloog' (1995), de (tevens verfilmde) roman 'Ventoux' (2013) en de met zijn dochter geschreven roman 'Het Vader & Dochter boek'. Ook recent bracht hij nog nieuwe titels uit, waaronder 'Phoenix' en 'Kalle'. 

Yke
De 21-jarige sing-songwriter Yke schrijft teksten die puur, breekbaar en onzeker zijn. Met muziek maakt ze haar hoofd leeg als een vorm van verwerking, die ze nergens anders vindt. Met thema's als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden. Haar muziek is te omschrijven als nederpop met hier en daar een stoer randje en is te vergelijken met Meau, Maan of Bente. 

Wouter Munsterman en Erna ter Haar  
Stadsdichter Wouter Munsterman presenteert zijn bundel met 62 gedichten over alle buurten van de stad op de Boekenballade. Erna ter Haar maakte bij elk gedicht een foto.   

wo 20 mrt 2024
Boekenballade 2024
Music & Lyrics

Gerelateerde events