Menu
BoekenFestijn
zo 19 mrt 2023
BoekenFestijn
Boekenweek 2023

Met Nico Dijkshoorn, Stine Jensen en Gijs Wilbrink 
Presentator: Jeroen van Kan                                   
Muziek: Dj Dr. Anders

Zondag 19 maart organiseert Bibliotheek Enschede i.h.k.v. de Boekenweek 2023, samen met Stichting Literaire Manifestaties Enschede, in Muziekcafé Metropool Enschede het BoekenFestijn.  

Onder leiding van journalist, dichter en presentator Jeroen van Kan komen muzikant en schrijver Nico Dijkshoorn, filosofe Stine Jensen en nieuwkomer Gijs Wilbrink aan het woord. Dj Dr. Anders draait een literair getinte set (jazz/hiphop) die speciaal voor de middag is samengesteld.

Jeroen van Kan
Tussen 2016 en 2019 presenteerde hij VPRO Boeken, en daarvoor bij dezelfde omroep het radioprogramma De avonden. Verder was hij redacteur van de literaire tijdschriften Tirade en De Tweede Ronde.

Nico Dijkshoorn, Stine Jensen en Gijs Wilbrink
In de sfeervolle zaal van Muziekcafé Metropool bevraagt Jeroen van Kan verschillende schrijvers. Zo vertelt Nico Dijkshoorn over zijn toepasselijke muzikaal getinte boek ‘Bijna op de radio’, een schoolvoorbeeld van de absurdistische humor van Dijkshoorn. Bij elk personage is wel iets raars aan de hand maar tegelijkertijd zijn ze ook heerlijk vertederend. Ook de manier waarop Dijkshoorn de onderkant van de muziekindustrie beschrijft is prachtig.

Intimiderend goed brengt debutant Gijs Wilbrink de geschiedenis van een familieclan onder woorden. Het zijn de vrouwen die het aloude patroon doorbreken in De Beesten. Een dijk van een debuutroman, aldus de Volkskrant:”Gothic noir uit de Achterhoek die doet denken aan De Heilige Rita.”

Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen en beide met succes: ze won de Zilveren Griffel alsook de prijs voor het beste spirituele boek.  

Boekenweek thema
Het thema van de Boekenweek is  ‘Ik ben alles’, waarmee we de veelzijdigheid van onze identiteit vieren. Met de organisatie van onze eerste Living Library op 11 maart in de Bibliotheek Enschede geven we uitvoering aan deze mooie thematiek. Kijk op onze website voor meer info.

zo 19 mrt 2023
BoekenFestijn
Boekenweek 2023

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!