Menu
Booster Festival 2022
za 09 apr 2022
Booster Festival 2022
Hét showcasefestival van Oost-Nederland

Booster connect de creatieve muziekindustrie!

Booster Festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek. Met op zaterdag 9 april een muziekconferentie & showcasefestival in de binnenstad van Enschede, waaronder in Metropool. 

Booster Festival
Het Booster Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt op diverse locaties in het centrum van Enschede. Het festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Booster connect de creatieve muziekindustrie. De dag bestaat uit een muziekconferentie overdag en in de avond het gratis showcasefestival met de talenten van morgen.

Muziekconferentie
Overdag kun je op Booster terecht voor workshops, seminars, panels en de feedbacksessies. Ieder jaar worden er verschillende talentschouts uitgenodigd waaraan je, je werk kan laten horen en zien. Het doel is om het netwerk te verbreden en feedback te krijgen. De talentscouts zijn veelal professionals uit de Nederlandse pop-industrie. Denk aan boekers, managers, programmeurs en producers.

Onderstaand dagprogramma is in de Saxion Zaal van Metropool Enschede te volgen:

12:30 - 13:30 uur - Christian The Comet Conqueror - Robert Vosmeijer aka De Sluwe Vos
13:45 - 14:45 uur - Q&A open brief grensoverschrijdend gedrag
15:00 - 16:00 uur - Het muzikale tijdspad van Shadi en manager Stijn

Onderstaand dagprogramma is in Studio15 (in de kelder van Metropool Enschede) te volgen:

13:00 - 16:30 uur - Masterclass beatmaking door Wantigga

Check het volledige muziekconferentie programma via boosterfestival.nl

Showcasefestival
Het showcasefestival van Booster vindt plaats op zaterdag 9 april in de binnenstad van Enschede met ruim 50 acts en is gratis toegankelijk. Het festival streeft er dit jaar naar om een hybride festival neer te zetten. De afgelopen twee jaar heeft het festival online plaatsgevonden. Booster heeft laten zien zowel fysiek als online een goed inhoudelijk programma neer te kunnen zetten en focust zich vooral op wat er wel kan.

Tijdens het showcasefestival spelen er ook vijftien acts in Metropool. Scroll iets naar onderen en kijk welke acts er op 9 april spelen bij ons. 

Booster festival wordt georganiseerd door Stichting Booster in nauwe samenwerking met hoofdpartner ArtEZ Conservatorium Enschede en supporting partners Poppodium Metropool en ontwikkelinstelling de Nieuwe Oost | Pop als aanjager van het het talentontwikkelingsconvenant "van Basis tot Booster" bestaande uit Poppunt Overijssel, Poppunt Gelderland, De Nieuwe Oost, ArtEZ Conservatorium, Burgerweeshuis, Gigant, Luxor, De Basis Nijmegen, Doornroosje, Hedon Productiehuis, Hedon, Nieuwe Electronische Waar, de Nieuwe Notie, Metropool en uiteraard ook Booster.

Overige samenwerkingspartners zijn Concordia Film | Theater | Beeldende Kust, Tornado Productions, Willminktheater en Muziekcentrum Enschede, Popsport, Popronde, Sickhouse, Twentsche Foodhall Enschede, Jansen & Janssen, WARP Technopolis, Spacebar, Café Rocks, Rijksmuseum Twenthe, Planet Of Sound, Colored Monkeys, ’88 Licht en Geluid, Gemeente Enschede, Enschede Promotie, Provincie Overijssel.

za 09 apr 2022
Booster Festival 2022
Hét showcasefestival van Oost-Nederland

Artiesten

47main

Babs

Bella Luna

Cassandra Onck

JOBIM

Lance Priester

Las Medicinas

MARTH

Oh Whale

Oost Wanted

Primaat

Sidney Shane

The Hubschrauber

Vera Bon

Wurdspøken

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!