Menu
Booster Festival 2024 - Showcasefestival
za 06 apr 2024
Booster Festival 2024 - Showcasefestival
Het muzikale talent van de toekomst zie je op Booster 2024

Het Booster Festival biedt artiesten, jong of oud, een plek om in de spotlight te staan. Het festival nodigt jaarlijks tientallen muziekprofessionals uit om naar Enschede te komen. Zo krijgen artiesten de kans om zich te presenteren aan de landelijke muziekindustrie. Het showcasefestival is in de avond en nacht van zaterdag 6 april gratis te bezoeken bij diverse culturele locaties in de binnenstad van Enschede. Niet alleen bij Metropool kijk je naar ambitieuze acts maar ook bij o.a. Concordia, Vestzaktheater of in de Boksclub Twente. Een overzicht van alle locaties bekijk je via boosterfestival.nl.

Hieronder vind je alle acts die bij Metropool spelen:

Baba Pen
Hertog Jan Zaal 20:00 - 20:30 uur

Baba Pen is de nieuwe spirituele leider uit het oosten. Baba had een telefoon vol ideeën en liep op een dag de woning binnen van overleden kluizenaar Gerard. Hier trof hij een boek over onsterfelijkheid en innerlijke alchemie geschreven door Gerard zelf. Vol inspiratie nam hij samen met The BimBam Band een plaat op in de woonkamer van zijn ouders nadat hij die naar Ameland had gestuurd. Het resultaat is een album vol thematiek, psychedeliek, en alternatieve pop/rockmuziek. Op het moment van release wordt Gerard alsnog onsterfelijk.

Yke
Saxion Zaal 20:30 - 21:00 uur

Onzeker, breekbaar en puur, dat is de muziek van Yke. De 22 jarige songwriter die, als het allemaal teveel wordt, haar hoofd leeg maakt in muziek. Zij schrijft nu bijna 10 jaar haar eigen songs, soms alleen, maar vaak ook samen. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt. Met thema’s als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en de angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden.

Haar muziek is als MEAU maar dan een vleugje elektronischer en nét iets alternatiever. Door te schrijven leert Yke zichzelf beter kennen en ze neemt je graag mee in die zoektocht.


Lona
Muziekcafé 21:00 - 21:30 uur

De dodelijk openhartige LONA verkondigt haar kwetsbare teksten door middel van krachtige zanglijnen en dompelt ze onder in een bad van rauwe engelstalige punchy-pop. Haar hybride geluid, gedreven door sterke drumbeats, rauwe gitaarlijnen en elektronische soundscapes, vindt inspiratie in acts als Paramore, BANKS en PVRIS.

Maar haar kunst beperkt zich niet tot enkel muziek; op het podium straalt LONA met zelfvertrouwen en passie. In een tijd waarin de ‘quarter-life crisis’ velen treft, biedt LONA een stem die resoneert met diegenen die worstelen met volwassen worden. Haar muziek is een bron van hoop en zelfontdekking voor velen. Durf jezelf te laten gaan in de alternatieve pop sound van LONA en laat je meeslepen door haar oprechte klanken en energieke optredens.


Daisy Bellis
Hertog Jan Zaal 21:30 - 22:00 uur

Stap in de betoverende wereld van Moeder Natuur met Daisy Bellis en haar unieke mix van alt en baroque pop. Etherische pianomelodieën weven samen met krachtige drums en synths, waardoor je dieper in de aarde wordt verankerd. Daisy’s verhalende teksten gaan over maatschappelijke kwesties en ook de vurige passie van binnen. Daisy heeft optredens gegeven op Eurosonic, Booster Festival en No Mans Land in Tivoli Vredenburg. Door haar muziek word je meegenomen naar een wereld van adembenemende schoonheid en de verbinding tussen fictie en mensheid. Zoals Daisy zelf zegt: “We zoeken vaak rust en stilte in de natuur, maar het is tijd om dat terug te geven aan de planeet die ons zoveel geeft.”

Jarlentji
Saxion Zaal 22:00 - 22:30 uur

Maak kennis met Jarlentji: genre-smeltende songwriter, zangeres en producer. Jarlentji valt niet in één hokje te plaatsen. Met R&B en Hiphop als fundament mengt ze moeiteloos verschillende stijlen, waaronder Electronic, Pop, Rock en Jazz. Als Popronde 2023 act werd ze geselecteerd als zowel 3voor12 en FunX talent. Haar muziek werd al gedraaid op FunX en 3FM. Deze bedroom producer componeert haar tracks zelf en denkt niet in kaders, maar zoekt naar de verbinding tussen verschillende muziekstijlen en onderwerpen. “Ergens tussen beklemd en vrij, ergens tussen gymnasium en vmbo-t, ergens tussen ondergang en doorbraak.“

Geïnspireerd door artiesten als FKA Twigs, Kanye West, Beyoncé en Michael Jackson, baant ze als een multi-getalenteerde artiest haar eigen weg binnen de muziekindustrie. Vanuit haar slaapkamer maakt ze muziek in zowel het Nederlands als het Engels. Haar vermogen om verschillende stijlen te fuseren komt niet uit de lucht vallen, aangezien haar vader een fusionmuzikant en professioneel drummer is, wat een grote invloed heeft gehad op haar muzikale ontwikkeling.

Haar teksten zijn introspectief en persoonlijk, waarbij ze eigen levenservaringen in onder andere de liefde en mentale gezondheid aankaart. Ze gebruikt ook filosofische vraagstukken over het bestaan als inspiratiebron. Dit resulteert in zowel confidence-boosting songs als kwetsbare songs die een gevoelige snaar raken. “Ik ben één en al dualiteit. Ik hou van het contrast vinden en de grenzen tussen die twee werelden verleggen.”


Lateesha
Muziekcafé 22:30 - 23:00 uur

Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij” De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

Naast eigen nummers schrijft Lateesha Nederlandse hertalingen van bekende nummers die ze op social media plaatst. Haar hertaling van het tijdloze nummer ‘iris.’ van de Goo Goo Dolls werd op TikTok meer dan 257.000 keer geluisterd. Op veler verzoek bracht ze een volledige versie uit die na de release nationale aandacht kreeg van Qmusic tijdens de ochtendshow van Mattie en Marieke.


Oh Hazar
Hertog Jan Zaal 23:00 - 23:30 uur

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Debuut Clair Obscur is geproduceerd door Simon Akkermans (Pip Blom, New Cool Collective, MyBaby) en vernoemd naar de schilderstijl die fel licht naast eindeloos donker zet.

Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt, zoals bij hun live aftrap op het Valkhof Festival 2023. Hier veroverde de band tussen zo’n 1500 andere acts de 10e plek in de toplijst van 3voor12 Gelderland.

Bij de start van 2024 werd de band uitgeroepen tot Future Icon door KINK, als een van de 16 talenten die een jaar lang door de alternatieve radiozender in de gaten worden gehouden. Op 27 januari presenteerde Oh Hazar haar eerste EP Clair Obscur in een uitverkocht Merleyn, gevolgd door meer shows door Nederland.


Black Rabbit
Saxion Zaal 23:30 - 00:15 uur

Je nachtmerrie staat op het punt zich te ontvouwen. De door Black Rabbit gehypnotiseerde slachtoffers liggen zwetend in hun bed, waarna zij door hem tot de hel veroordeeld worden. Met hun eerste full-length album ‘Hypnosomnia’ zetten de bloeddorstige konijnen zichzelf op de kaart binnen de Nederlandse metalscene. Meedogenloos en overtuigend zetten zij hun verhaal voort door hun concept te voorzien van een sterke ruggengraat. De chronologische volgorde van het album vertaalt zich letterlijk in de patronen, tempo’s en de activiteit van het menselijk brein tijdens het slaapproces. Niet alleen met hun snelle thrash-metal en groovy death-metal, maar ook met hun energieke live-optredens, zal dit vijf-koppige monster elk slachtoffer dat het rijk van Black Rabbit durft te betreden, in stukken gereten achterlaten. 

Door een breed scala aan verschillende muzikale invloeden van alle bandleden ontstaat er een verfrissend en inspirerend geheel op ‘Hypnosomnia’. Black Rabbit omarmt hun gewaagde, maar unieke concept, en steken daarmee in zekere zin hun middelvinger op naar alle stereotypes in de metal. Black Rabbit blijft door holen kruipen om hun wereldwijde hypnose voort te zetten.


MonkeyJam
Muziekcafé 00:30 - 03:00 uur 

Improviseren door te luisteren lijkt een gouden formule, want sinds de MonkeyJam in Metropool plaatsvindt is het volle bak! Maandelijks komen muzikanten uit heel Enschede samen om te spelen, te netwerken en te genieten van de muziek. Get ready & come jam like Monkeys Do!

De MonkeyJam is een samenwerking tussen muzikale community Colored Monkeys, ArtEZ & Metropool.

In de middag is er de kans om met professionals in gesprek te gaan tijdens de muziekconferentie. Op de conferentie kan je tijdens een feedbacksessie in gesprek met een boeker, manager, programmeur of andere professional die jou als artiest verder op pad kan helpen in de muziekindustrie. Daarnaast zijn er over de gehele dag panels, masterclasses en workshops te bezoeken op ArtEZ Conservatorium of bij Metropool. 

Kom je om te netwerken? Sluit dan aan bij het netwerkdiner tussen 17:00 en 19:00 in de Twentsche Foodhal! Bij aanschaf van een ticket reserveren wij een plekje in de foodhal en krijg je consumptie- en drankmunten om een lekkere maaltijd te halen. De perfect gelegenheid om op een laagdrempelige manier nieuwe connecties op te doen met mensen uit de industrie. Een ticket koop je via boosterfestival.nl.

za 06 apr 2024
Booster Festival 2024 - Showcasefestival
Het muzikale talent van de toekomst zie je op Booster 2024

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!