Menu
Booster Festival 20.20 Online
za 04 apr 2020
Booster Festival 20.20 Online

BOOSTER ONLINE 20.20: Het Booster festival op 4 april gaat door!
Booster Festival, het netwerkevenement in Enschede voor popmuzikanten uit Overijssel en Gelderland zal alsnog doorgang vinden in de vorm van een online festival. Alle onderdelen zullen worden verplaatst en in een online jasje gestoken worden. Booster 20.20 zal plaatsvinden op 4 april, de oorspronkelijke datum van het festival. Net als het originele evenement, bestaat het uit een conferentie overdag en een festival in de avond. Dit gebeurt allemaal zonder dat organisatie, muzikanten en publiek elkaar fysiek ontmoeten.

Lekker in de kroeg hangen of naar een poppodium gaan wordt het nu even niet. Maar de organisatie gaat voor ‘The Next Big Thing’: een grote actieve, online community waar iedereen laat zien wat hij of zij in zijn mars heeft. Spin in het web is de website van het Booster Festival, waar je als artiest én muziekliefhebber terecht kunt voor livestreams, informatie en gesprekken.

Volg de livestreams hier!

De Booster Online Conferentie
In de activiteiten overdag ligt de nadruk op kennis verdiepen, feedback krijgen en het uitbreiden van je netwerk. Zo’n 24 Talentenscouts (professionals uit de top van de Nederlandse Popmuziek) staan overdag klaar om artiesten online via een videogesprek te voorzien van feedback op hun nieuwste werken. Het conferentieprogramma telt een breed aanbod aan panels, masterclasses en keynotes met thema’s als: de wereld achter Spotify, hoe je als beginnende act je “dorp” uit komt en prestatiedruk onder artiesten. De dag wordt geopend met een keynote over hoe Snelle, Nederlands meest gestreamde artiest, zijn weg naar de top heeft bewandeld. Ook wordt tijdens Booster een convenant getekend rondom de talentontwikkeling van artiesten in Oost Nederland. Twee fietskoeriers zullen de hele regio rondgaan – meer dan 290 kilometer - om zo de handtekeningen van alle betrokken partijen te verzamelen.

De Booster Online Showcase
Het Showcasefestival in de avond telt een recordaantal van 59 optredens. Allen te bekijken via vier streams op een daarvoor apart gecreëerde Booster landingspagina. De North-, South-, East- en West-kanalen zullen een podium bieden aan een groot aantal Oost-Nederlandse artiesten. De streams zijn toegankelijk voor iedereen om te bekijken en mee te chatten. De ultieme kans om het talent, dat over een paar jaar op de grote festivals staat, online en soms zelfs live te zien! Dit jaar kent het festival een boeiende mix van indie-pop tot hiphop en van rock tot elektronische muziek. Met namen als Druiprek, Get Jealous, Tricklebolt en Vain Louie.

Booster Online 20.20
Het online evenement gaat gebeuren op de oorspronkelijke datum van het festival: 4 april. Net als bij het oorspronkelijke evenement bestaat het uit een conferentie overdag van 13:00u tot 17:00u en een showcasefestival in de avond met behulp van vier livestreams. De showcase duurt van 19:00u tot 23:00u met kans op een digitale afterparty!

Booster is hét festival voor talent uit Oost – Nederland. Op eerdere edities speelden onder andere: Jeangu Macrooy, RUV, PAUW, A Mili, Mr Weazley en The Grand East.

Voor meer informatie en de volledige line-up: www.boosterfestival.nl

za 04 apr 2020
Booster Festival 20.20 Online

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!