Menu
Caitlin Rose
vr 08 sep 2023
Caitlin Rose
Caitlin Rose verweeft op magische wijze country en alternative.
Support: Hollow Hand

Het wachten meer dan waard. We kunnen niet anders concluderen als het gaat over Cazimi, de derde van Caitlin Rose die vorig jaar uitkwam en het feit dat ze dit jaar in Metropool te zien is. Caitlin nam haar tijd in elk geval tussen haar tweede en derde album (negen jaar!) maar het resultaat is een prachtplaat waar haar country-roots (ze wordt in ’87 geboren in Nashville, haar moeder schrijft voor o.a. Taylor Swift) verweven wordt met haar liefde voor alternative.

Het levert een melodieuze pop-hybride op die nergens echt te plaatsen is maar juist door die vreemdheid een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de luisteraar die de plaat een kans geeft. Dat deden wij maar ook de gerenommeerde platforms die we hieronder nog even quoten. De volledige recensie van Cazimi door Pitchfork bevat veel mooie woorden en vind je hier in zijn geheel.

Luister Cazimi en vertel dan na het concert maar in person of via een welgemeend applaus hoe goed je het album is. Een zangeres waarvan je eeuwig dankbaar zal zijn dat je haar hebt horen zingen in Hengelo op 8 september!

Dit concert is een semi-seated show in het Muziekcafé van Metropool in Hengelo. 


"[Rose] is indebted to a host of older styles: lite country of the 1970s, classic country of the 1950s, insular indie rock from a few years ago. She has a sweet, knowing voice and a penchant for lyrics that are far darker.” New York Times

"With a voice like a winsome version of Rilo Kiley's Jenny Lewis, Rose mixes traditional country techniques — a picked guitar here, a lazy Southern drawl there — with alt-country flourishes to craft a sound that rests somewhere between indie folk and that classic 1950s Nashville sound." Time Magazine

“Rose’s voice… is a striking instrument to carry a hypnotic, achey-breaky, pop-catchy chorus, of which she has bucketloads” - Pitchfork

Support: Hollow Hand
Hollow Hand, de one-man-band van muzikale doe-het-zelver Max Kinghorn Mills, maakt muziek op instinct en intuïtie maar wel met een fundament van jarenlange ervaring en ambacht. Op een tapijt van melodische folkrock en synthesizer gedreven psych pop met een touch Americana meandert zijn stem door de liedjes en die stem schakelt naadloos tussen introverte vreugde en subtiele terughoudendheid.

Echo’s van World Party, Midlake en The Byrds vinden hun weerklank op zijn laatste album waarmee Hollow Hand een plaat maakt die zeker in onze jaarlijst opduikt en hoogstwaarschijnlijk ook in die van jou als je de moeite neemt om hem in je playlist of op het plateau van je platenspeler te gooien. Uitmuntende support dus bij de al even talentvolle en betoverende Caitlin Rose dus vanavond in Hengelo!

vr 08 sep 2023
Caitlin Rose
Caitlin Rose verweeft op magische wijze country en alternative.
Support: Hollow Hand

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!