Menu
Claw Boys Claw
do 25 mei 2023
Claw Boys Claw
Alternatieve rock van een band die al 40 jaar indruk maakt.
Support: Femme Fugazi

Wij kunnen geen band in Nederland opnoemen die zoveel meters heeft gemaakt dan CBC. Sinds 1985 rocken de boys onder leiding van boegbeelden Peter te Bos en John Cameron alle hoeken van Nederland. Bassist Marcus Bruystens en drummer Jeroen Kleijn kunnen inmiddels ook tot vaste waarden gerekend worden en daarmee is deze line-up de meest consistente die de band in haar carrière heeft gehad. Claw Boys Claw is uitgegroeid tot een instituut, tot een pijler, pionier en smaakmaker van de alternatieve scene van Nederland. Deze band is de smaakvolle jus op een bord bij vlagen zoutloze aardappels. Want hoewel er op dit moment veel gebeurd op muzikaal gebied zijn er ook periodes geweest dat de spoeling ronduit dun is geweest maar ook dan ging het volume bij Claw Boys Claw vol open.

En gaat het volume omlaag dan weet de band minstens evenveel indruk te maken. Niet voor niets is Rosie de grootste hit en wordt Call Me An Angel tot het beste gerekend dat ooit in een Nederlandse studio op band is geslingerd. Tijdens live optredens worden klassiekers als Roll The Dice, Wild Voodoo, Superkid, en Locomotive Breath (de band is een meester in het coveren van klassiekers getuige ook album Hitkillers, diverse albumtracks en b-kantjes door de jaren heen) afgewisseld met een greep van het beste van recentere platen. Een band met een enorme staat van dienst die onvermoeibaar en onverwoestbaar blijft spelen. Toejuichen dus, op 25 mei in Hengelo.

Support: Femme Fugazi
Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; FEMME FUGAZI combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. FEMME FUGAZI is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren. Denk hierbij aan een mix tussen METZ en IDLES.

De band speelt pas sinds 2022 samen, maar heeft in een kort tijdsbestek al vele mensen kunnen imponeren; zo werd de band geselecteerd voor Booster Festival (hét showcasefestival van Overijssel en Gelderland) en delen ze veelvuldig het podium met opkomende bands als 4B2M en Bongloard. Luister hieronder en voor Claw Boys Claw aftrapt!

do 25 mei 2023
Claw Boys Claw
Alternatieve rock van een band die al 40 jaar indruk maakt.
Support: Femme Fugazi

Gerelateerde events