Menu
do 18 okt 2018
Claw Boys Claw
CBC!

Godfathers van de Nederlandse garage scene! Daar kan je natuurlijk over twisten maar dat doen we niet. Dit zijn wat ons betreft de oervaders van de Nederlandse garagerock. Sinds 1984 maakt dit gezelschap met vaste waarden Peter te Bos en John Cameron de podia onveilig. Waar CBC aantreedt vloeien bier en zweet rijkelijk. Shocking Shades of Claw Boys Claw vormt het oorverdovende startschot van een mooie carrière die nog lang niet voorbij is. Sterker nog: Claw Boys Claw heeft de eeuwige jeugd! Onlangs verscheen het uitstekende nieuwe album It’s Not Me, The Horse Is Not Me / Part 1, de mannen waren ambassadeur van Record Store Day en Claw Boys Claw speelt nog elke zaal aan gort. In Enschede zijn ze al een tijdje niet meer geweest, reken maar dat de terugkeer overdonderend zal zijn!

Metropool & The Daily Indie. Indie-liefhebbers komen door deze samenwerking zeker aan hun trekken. Vanaf beide kanalen kun je de samenwerking tegenkomen in de vorm van acties, interviews, artikelen over de betrevende show! Leden van The Daily Indie kunnen gratis naar The Daily Indie presents concerten in Metropool.

Support: Kitty Kitty Tuna

Na een paar jaar als rammelende garage one man band Robbing Banks door het land te hebben gereisd werd het voor Robin van Saaze weer eens tijd om met andere muzikanten samen te werken. Hij is echter niet van de grote veranderingen dus het werd een two man band. Een fuzz rock duo genaamd Kitty Kitty Tuna.

Met drummer Pim van Ham (Rhinorino) werd de EP Ok Alright Ok opgenomen op een oude 8 sporen bandrecorder in hun studio eLBlanqueo. Vijf puntige powerpop nummers, verscholen achter een muur van fuzzgitaar en pompende drums. Denk aan bands als Weezer, Smashing Pumpkins en Dinosaur Jr.

De band werd in 2017 meteen geselecteerd voor Popronde, speelde o.a. op Le Mini Who? en werd door Bandcamp Daily genoemd als Nederlandse garage/rock band om in de gaten te houden.

Live is het altijd een verassing wie er achter het drumstel zit. Tot nu toe waren dat Pim van Ham, Bjorn Awouters (Drive like Maria), Jesper Albers (Paceshifters) en Otto de Jong (Amber Arcades, Reiger).

do 18 okt 2018
Claw Boys Claw

Gerelateerde events