Menu
Crowbar
zo 26 mrt 2023
Crowbar
Support: No Gods No Masters + Heavy Lord
18:30 uur Zaal open 
19:00 uur Heavy Lord 
19:50 uur No Gods No Masters
21:00 uur Crowbar

Traag en laag: als je de sound van Crowbar moet omschrijven dan zijn dit wat ons betreft de eerste twee begrippen die ons te binnen schieten. Songs die onder je huid kruipen, die smeulen maar ook kunnen ontvlammen in een allesverzengende poel van hardcore punk. Crowbar wordt gezien als de meest bekende en toonaangevende exponent op het gebied van sludge, doom en hardcore uit New Orleans. Sinds 1992 neemt de band platen op en dus al 30 jaar onderweg.

Met Zero and Blow brengen ze in 2022 hun twaalfde album uit, hun eerste sinds het in 2016 verschenen The Serpent Only Lies. Het is een mooie toevoeging aan de indrukwekkende catalogus. Genoeg materiaal om een avond moeiteloos te vullen. Dat gaat dan ook gebeuren op 26 maart als de band hun sludge over je uitstort in Enschede!Support: No Gods No Masters
Iron Monkey, EyeHateGod, Electric Wizard, maar ook Crowbar, Integrity en zelfs Tragedy inspireren de heren van No Gods No Masters, allen uit het oosten des lands, om zelf maar eens een demo op te nemen. Die wordt vervolgens zo goed ontvangen dat een debuut, dat ook prima in de smaak valt, niet lang uitblijft.
Fear in a Handfull of Dust is alweer van 2015 maar gaat zeker niet integraal voorbij komen want deze mannen drinken niet allleen maar bier in het oefenhok maar hebben er ook de nodige nieuwe loodzware tracks verzonnen waarvan ze er ongetwijfeld een paar van in je gezicht gaan gooien op standje orkaankracht.


Support: Heavy Lord
Na oprichting in 2003 speelt Heavy Lord uit Hellevoetsluis vier albums vol met doom, waarmee ze ook live voor de dag komen. Zo worden er meer dan 250 shows in zeven verschillende landen gespeeld, welhaast non-stop en dat eist zijn tol. Na tien jaar gaat Heavy Lord de ijskast in. De drang om de gitaren een toontje lager te stemmen, smerige luidruchtige riffs uit kabinetten te laten klinken en om nieuwe songs te schrijven en op te nemen was echter na geruime tijd onvermijdelijk en dus speelt Heavy Lord weer, nu in triobezetting en klaar voor de toekomst. In de nabije toekomst staat er een support voor Crowbar gepland. Fijn vooruitzicht dus voor de liefhebbers van zwaar en traag.

zo 26 mrt 2023
Crowbar
Support: No Gods No Masters + Heavy Lord

Gerelateerde events