Menu
Cursus Popgeschiedenis
ma 21 feb 2022
Cursus Popgeschiedenis
Twaalf weken lang verandert het Café van Poppodium Metropool in een intiem muzikaal klaslokaal

Wat gebeurde er toen The Beatles en Bob Dylan elkaar ontmoetten? Wat was de invloed van radio op muziek in het gesegregeerde Amerika? En wat is de relatie tussen disco en house? Vanaf maandag 21 februari gidst popprofessor Arris Roordink je dwars door de muziekgeschiedenis tijdens de cursus popmuziekgeschiedenis. Twaalf weken lang verandert Het café van Poppodium Metropool in Enschede in een intiem klaslokaal met plek voor circa vijftig cursisten.

Arris doceert al jarenlang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Om ook andere geïnteresseerde muziekliefhebbers een lesje popgeschiedenis bij te brengen, geeft hij van 21 februari 2022 elke week op maandagavond twee uur les in het Café van Poppodium Metropool. Roordink: "Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof nu ook buiten de schoolmuren deel”. De cursus heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden in Nijmegen, Deventer, Enschede en Den Haag en is steevast uitverkocht.

Inschrijving
De cursus vindt wekelijks plaats vanaf maandagavond 21 februari tussen 19:30 en 22:30 uur. Muzikaal klaslokaal Metropool aan het Willem Wilminkplein 1 biedt plaats aan 50 deelnemers. Deelname aan deze cursus bedraagt € 179,-. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, mail of bel naar arris@popmuziekgeschiedenis.nl of 06-19204606.

ma 21 feb 2022
Cursus Popgeschiedenis
Twaalf weken lang verandert het Café van Poppodium Metropool in een intiem muzikaal klaslokaal

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!