Menu
wo 06 feb 2019
Das EFX
Support: Deams

They Want EFX!
We Want EFX! Das EFX!!!!En jij ook als je van oldschool hiphop houdt. Niks geen mumble rap, ouderwets spitten is wat deze mannen doen. Andre "Drayz" Weston en Willie "Skoob" Hines worden begin jaren 90 opgemerkt door Parrish Smith van het al even legendarische EPMD. En we zeggen hier bewust “even legendarisch” want Das EFX zet met hun debuut een nieuwe standaard neer. Dead Serious mag in geen enkele serieuze hiphop collectie ontbreken, de platen die erna komen ook eigenlijk niet, en geen enkele serieuze oldschool hiphopliefhebber mag deze show gaan missen.Real hiphop!
Das EFX rapt er in 1995 al over. Naast een indrukwekkende eigen discografie zijn de mannen ook met regelmaat te horen op nummers van anderen zoals Ice Cube en natuurlijk EPMD. Das EFX plaveit met hun unieke stijl de paden voor een hele generatie rappers en daar mogen we ze dankbaar voor zijn. Die dankbaarheid kan je deze avond tonen door te komen feesten met deze koningen van de betere tonggymnastiek, deze ware microphone masters droppen alleen maar classics!Support: Deams
Iedereen die in Nederland hiphop heeft gevolgd sinds eind jaren 80 kent Deams. Oldschooler als Deams zijn er maar weinig namelijk. In ’89 laat hij zijn kunsten voor het eerst op een plaat horen. Hiphop draait om boombap, breaks en turntablism en All Star Fresh slingert Deams, dan nog als MC Demes, op de “Dope” 12 inch. Daarna blijft zijn talent ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt. Wat heet: er is voor zover wij weten geen enkele MC in Nederland die nummers opneemt of samenwerkt met zowel DE LA SOUL als BIG DADDY KANE als GURU, als DJ PREMIER, als JERU THE DAMAJA als ICE-T.

Deams dus wel, en alleen daaruit kan je afleiden dat we hier met een hele grote te maken hebben. Of is er vanavond nog iemand anders in de zaal die hetzelfde kan zeggen?
Zijn live reputatie heeft Deams geleid naar shows in steden als o.a. New York, Parijs, London, Zurich, Chur, Keulen, Berlijn, Casablanca, Ljubljana, Hradec Kralove, Shanghai, Hangzhou, Nanjing en nu dus Enschede. Voor iedereen die het de afgelopen jaren nog nooit heeft gedaan: kom vanavond deze man je respect betuigen, want Deams verdient het als geen ander in Nederland!wo 06 feb 2019
Das EFX
Support: Deams

Gerelateerde events