Menu
Dear Mother
vr 12 mei 2023
Dear Mother
Support: ENMA

DEAR MOTHER is ontsproten aan het creatieve en muzikale brein van gitarist Merel Bechtold, die de wereld rondtourt in o.a MaYan, Delain en The Gentle Storm. Enkel gitaar spelen is echter niet genoeg voor Merel en in de vorm van David Pear (ex-Deadly Circus Fire) vindt ze de perfecte partner in crime voor haar geesteskind. Merel: "Het was ongelooflijk moeilijk om een zanger te vinden die het allemaal kon. Cleans, distorted vocals, screams, charisma, creativiteit, een harde werkethiek en een groot hart. Hij heeft het allemaal. Muziek schrijven heeft nog nooit zo natuurlijk gevoeld. David vinden voelde als het winnen van de loterij.”

Na een succesvolle crowdfunding campagne, gesteund door een zeer trouwe fanbase genaamd de 'DEAR MOTHER FAMILY', namen Merel en David twaalf nummers op voor hun eerste studioalbum Bulletproof waarop ook drummer Joey Marin (ex-Delain) en bassist Werner Erkelens (Aviations) meespelen . Het album werd gecoproduceerd door Jimmy Alexander (Awaken I Am, Rain City Drive), gemixt door Mantis Audio en gemasterd door Niels Nielsen (In Flames, Starset). DEAR MOTHER's eerste singles 12 Years In Exile, Symbiose en Satellite werden opgepikt door de grootste redactionele metal afspeellijsten, zoals Kickass Metal, New Metal Tracks en New Core,  naast bands als als Architects, Rob Zombie en Lamb of God, wat resulteerde in een miljoen streams in korte tijd. Een prestatie op zich voor een act zonder label en voor Merel het bewijs dat ze met Bulletproof iets goeds in handen heeft.

De muzikale chemie tussen David en Merel is zeer sterk. Dus zijn de twee druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal dat in 2023 zal worden uitgebracht. Genoeg om naar uit te kijken dus, helemaal als je bedenkt dat DEAR MOTHER met dat ijzersterke materiaal in Enschede staat!Support: ENMA
Afkomstig uit de spelonken van de hoofdstad van heavy muziek, Tilburg, staat de nieuwe band ENMA garant voor een breed spectrum aan heaviness. Van progressieve metal riffs a la Opeth en Tool tot de gruizige grooves uit de Seattle grunge tijd, van introspectieve melancholia tot stevige uitbarstingen.

ENMA is opgericht door gitarist Tom Adams (The New Dominion) en bestaat verder uit leadgitarist Wessel Speelman (Metal Factory alumnus & Godless Monarchy), bassist Yoeri van Helvoirt (Forcefeed), zanger Alex Schenkels (Yama, Obese) en Yuma van Eekelen (Exivious, Our Oceans, The New Dominion) op drums.

In de aanloop naar hun debuutplaat werkte de band samen met de vermaarde illustrator Maarten Donders (o.a. Roadburn en Opeth) en (web)designer Arno Frericks (o.a. Dodecahedron, Autarkh & Ulsect). Voor de productie van hun plaat namen zij Tymon Kruidenier (Cynic, Exivious & Our Oceans) in de arm. De mastering werd gedaan door het Franse Tower Studios (o.a. Devin Townsend Project, Ayreon, Haken).

ENMA’s debuutalbum getiteld ‘Apathy Awakened’ is verschenen via Electric Spark Records (o.a. Temple Fang).

vr 12 mei 2023
Dear Mother
Support: ENMA

Gerelateerde events