Menu
Douwe Bob
za 17 feb 2024
Uitverkocht
Douwe Bob
Douwe Bob gaat met een echte popplaat de zalen in!
Support: Melle

19:30 uur Zaal open
20:00 uur Melle
21:00 uur Douwe Bob

Rusten is niks voor deze wandelende collectie tegenstellingen. Daarvoor is Douwe Bob teveel lefgozer, cocktailshaker, womanizer, bohemien, romanticus, melancholicus, feestbeest, dichter, rock-’n-roller, charmeur, nachtbraker, schipper, pokeraar, stijlicoon, stadsjongen en natuurmens... en dat allemaal verenigd in één persoon.


Zijn nieuwste single This World Is Our Home, geproduceerd door Gordon Groothedde, gaat over je thuis voelen op deze aarde, bij je vrienden en over geaard zijn in het nu. Gelukkig zijn in deze wereld en met de mensen van wie je houdt. Na het rootsy Americana album Born To Win Born To Lose(2021) nu weer een echte pop plaat.

Douwe Bob won in 2012 de eerste editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, vertegenwoordigde in 2016 Nederland op het Eurovisiesongfestival, werd twee keer onderscheiden met een 3FM Award en drie keer met een Edison.

Dit najaar viert hij zijn 10-jarig jubileum en is hij te zien in het TV programma De Beste Zangers. Eind 2023 komt er een nieuwe documentaire uit, de opvolger van de IDFA docu “Whatever Forever” (2013) 10 jaar later.

Support: Melle
Met grote passie zingt singer-songwriter Melle over liefde en verlies, met melodieën die in je hoofd blijven hangen en zeer persoonlijke teksten, vaak met een troostende boodschap. Melles muziek kan worden omschreven als indie-pop of indie-folk. Zijn repertoire varieert van intieme, akoestische ballads, geïnspireerd door artiesten als Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens, tot energieke popsongs die klinken als Sam Fender en Ed Sheeran. Hij speelt ze op een enorme verzameling ongebruikelijke instrumenten, waaronder uit een tzouras, balalaika, theremin, taishogoto, citer en nog veel meer.


Zijn single 'On The Road' behaalde een notering in de Viral 50 NL charts van Spotify, zijn hitsingle 'Run Run' werd grijsgedraaid op de nationale radio. Daarmee veroverde hij zelfs de eerste plaats in de V15-hitlijst van Radio 2. Bovendien deed hij mee aan de Popronde waar hij een van de meest geboekte acts van dat jaar werd, speelde hij als voorprogramma voor de Britse zanger Charlie Winston in Paradiso en verkocht hij zijn eigen show in Cinetol Amsterdam uit.

za 17 feb 2024
Uitverkocht
Douwe Bob
Douwe Bob gaat met een echte popplaat de zalen in!
Support: Melle

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!