Menu
vr 06 dec 2019
DRIPPIN': $hirak, Bummy Boys, Cry and FFlean
De dikste Nederlandse urban en hiphop acts live op het podium

Hiphop is booming en Nederland loopt over van het talent. Hoog tijd voor een avond waar je veel van dit talent ziet en hoort: DRIPPIN'! Natuurlijk heeft DRIPPIN' een aantal fijne dj’s in de gelederen die je de aller heetste urban en hiphop serveren maar bij DRIPPIN' ligt de nadruk ook op veel live acts op het podium.Vanavond met $hirak, Bummy Boys, FFlean en Cry!

$hirak
Julien Willemsen, beter bekend als $hirak, begon al op 14 jarige leeftijd met het maken van beats. Inmiddels is $hirak uitgegroeid tot één van de meest populaire producers van Nederland. Met een succesvol repertoire als producer voor andere artiesten, werkt $hirak hard aan releases onder zijn eigen naam. Na succesvolle releases als ‘Miljonair’ en ‘My Money’, zullen er meer singles volgen met grote featurings. Als DJ is $hirak net zo gevarieerd als producer. Verwacht een eclectische set van tropische beats, eigen bekend werk, maar ook teasers van tracks die nog uit zullen komen. Dat alles geblend tot een dansbaar geheel is waar $hirak als DJ voor staat.Bummy Boys
BUMMY BOYS is een verzamelnaam voor de mood, lifestyle en aard waaruit Ray Fuego, GRGY en KC in 2013 bij elkaar kwamen. In de zomer van 2014 dropte de eerste BUMMY BOYS mixtape, het jaar erop gevolgd door MUBBY YOBS 2.0.
Met deze tapes maakten Ray Fuego, GRGY en KC snel naam in de Nederlandse hiphop, en ze bouwden dit in de afgelopen jaren verder uit naar wat we nu kennen als SMIB. Fast forward naar 2019 en daar is BUMMY BOYS 3, een nieuwe tape die de Bummy Boys-trilogie rond maakt.

FFLEAN
FFlean is met haar opvallende verschijning en spraakmakende content momenteel misschien wel de meest eigenzinnige en excentrieke persoonlijkheid in de scene. Zowel trap tot aan baile funk, die rechtstreeks uit de favelas van haar moederland Brazilië afkomstig zijn, passeerden de revue. FFlean staat aan het begin van haar carrière, die even kleurrijk wordt ingezet als haar uiterlijk. Met haar debuutproject STACKSUEEL op komst is zij duidelijk klaar om te vlammen en gaat zij voorop in de nieuwe stroming Nederlandse hiphop.CRY
Deze 21-jarige Rotterdammer weet met zijn charisma en energie elk publiek met zich mee te krijgen op zijn energieke tracks. Hij heeft afgelopen jaar aardig naam voor zichzelf dankzij zijn ‘Domste van de Landt’ project en tunes als ‘Gordel Om’ en ‘DababyTypeBeat’. Toen de “domste van de landt” zijn WOO HAH! stage letterlijk kapot had gemaakt, terwijl headliner Migos op hetzelfde moment op een ander podium stond, noemde 3voor12 dit een van de meest magische momenten van het festival en liet Cry hiermee zien dat hij een superster in the making is.

vr 06 dec 2019
DRIPPIN': $hirak, Bummy Boys, Cry and FFlean
De dikste Nederlandse urban en hiphop acts live op het podium

Gerelateerde events