Menu
Eefje de Visser
vr 21 okt 2022
Uitverkocht
Eefje de Visser
IJzersterke Nederlandstalige liedjes met donkere drums, dromerige synths en de catchy, zwoele sound die we van Eefje kennen
Support: Noémie WolfsDonkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Vier jaar na haar laatste plaat Nachtlicht komt nu haar vierde uit: `Bitterzoet`, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden.Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje de Visser: “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is veel terug te horen op de plaat. Bitterzoet’ stond op #1 in de Belgische charts en op #3 in Nederland. De plaat kreeg lovende 4 - 5 sterren recensies in onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, Humo, De Standaard en Focus Knack.

In september 2020 speelde Eefje de Visser op het Reeperbahn festival in Duitsland waar ze een nominatie voor de Anchor Award in de wacht sleepte “You don’t need to understand a single word to hear the beauty of Eefje’s de Vissers music". Daarnaast won ze de laatste maanden de volgende prijzen:
* Artist of the year 2020 by Oor Magazine

* Winner of 2 Edisons 2021 'Alternative' & 'Best Album'

* Winner of Best Artist 3FM Awards 2021

* Winner of the Gouden Notekraker 2020

* Winner of Schaal Van Rigter 2020

* Winner of the Buma Award Best alternative album 2020

* Winner of the 3voor12 Award best album 2020

* Winner Red Bull Elektropedia award Best videoclip 2020

* Nominee Anchor Award Reeperbahn Festival 2020

Support: Noémie Wolfs
De gelukkigen met tickets voor deze avond mogen zichzelf nog gelukkiger gaan prijzen want het voorprogramma is ook van grote klasse. Noémie Wolfs staat in 2010 voor de lastige taak om zangeres en boegbeeld van Hooverphonic te worden maar doet dat zo goed dat de fans het vertrek haar voorganger, de toch ook niet misselijke Geike Arnaert, snel vergeten. Niet vreemd want ze laat ongeveer 1000 andere gegadigden achter zich. Het keurslijf van Hooverphonic wringt toch ook en in 2015 vertrekt ze en tekent ze bij Universal. Ze levert tot nu toe twee albums af die we iedereen kunnen aanraden. In de studio wordt ze bijgestaan door gevestigde namen als Neil Comber die werkt met Placebo, M.I.A en Alanis Morisette en haar nummers schrijft ze met haar partner Simon Casier, die basgitaar speelt in Balthazar. Vanwege haar warme stem en bereik ligt een vergelijking met Lana del Rey voor de hand maar haar veelzijdigheid en brede smaak plaatst deze Belgische toch in een league of her own. Op tijd in de zaal staan is deze avond dus een absolute must als je nader kennis wil maken met deze artiest!

vr 21 okt 2022
Uitverkocht
Eefje de Visser
IJzersterke Nederlandstalige liedjes met donkere drums, dromerige synths en de catchy, zwoele sound die we van Eefje kennen
Support: Noémie Wolfs

Gerelateerde events