Menu
Electric Six
do 24 nov 2022

Electric Six

Detroit's most forgotten big deal komt naar Hengelo!

Support: MØAA
do 24 nov 2022
Electric Six
Detroit's most forgotten big deal komt naar Hengelo!
Support: MØAA

Fijn nieuws! De enfants terrible uit Detroit trekken de wereld weer in om eindelijk de wereldfaam af te dwingen die ze toekomt. Deze band die met zanger Dick Valentine een frontman heeft die het midden houdt tussen Frank Sinatra en Kramer uit Seinfeld staat in 2003 in één verwoestende klap op de alternatieve kaart als ze hun debuut Fire uitbrengen met daarop onwaarschijnlijke hits als Gay Bar en Danger! High Voltage.
Vooral dat laatste nummer verdient een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst. Maar de Unesco heeft niet zo'n goed gevoel voor humor als dit rapalje.Electric Six blinkt uit in het maken van pakkende songs en dat al 14 albums lang. Laatste plaat 'Bride Of The Devil' is al weer 2 jaar oud maar er is vrijwel zeker een nieuwe plaat onderweg want onlangs dook er ineens een nieuw nummer op. Electric Six is niet vies van een cover, in het verleden werd Radio Ga Ga al eens succesvol op band geslingerd en nu valt deze eer te beurt aan Eye in the Sky van Alan Parsons Project. Dat hebben de mannen overigens uiterst smaakvol gedaan.Vergis je namelijk niet: Electric Six kan echt goed spelen. Ze kunnen prima uit de voeten met alternative rock, synthpop, ballads en schrijven killer arenarock anthems die ze in clubs over de hele wereld vlammend spelen. Electric Six is misschien wel één van de meest onderschatte bands ooit. Op 24 november geen Gelredome of Kuip maar gewoon onze Jupiler Stage in Hengelo. Daar hebben we nu al zin in!Support: MØAA
Cocteau Twins, Jesus and Mary Chain, X-mal Deutschland, My Bloody Valentine, Curve, Limananas en zo ongeveer nog 20 andere bands die we tof vinden. Dat horen we allemaal terug in de debuutplaat van MØAA die zo op het 4AD label uitgebracht had kunnen worden. Maar die lagen dus te slapen en daardoor komt Euphoric Recall uit via independent label We Were Never Being Boring en laat dat nou ook nog eens de titel zijn van één van de beste singles van de door ons ook al bewonderde Pet Shop Boys.

MØAA ticks all our boxes en wij zijn instant fan van deze muzikante die is geboren als Jancy Rae en die aan dit album begon in de buurt van Seattle en er de laatste hand aan legt in Venetië. Copy-paste MØAA in je Spotify zoekbalk, luister die plaat als je houdt van indiepop, psychedelica en shoegaze en kom naar de show van Electric Six om die LP bij de merch stand op te pikken en haar lof toe te wuiven! Lang verhaal kort: waanzinnige support!

do 24 nov 2022
Electric Six
Detroit's most forgotten big deal komt naar Hengelo!
Support: MØAA

€22,25(vvk)

Avondkassa € 24,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!