Menu
za 29 jun 2019
EPICA (Metropool Open Air)
Support: MaYaN + Blackbriar
Epica!

De band speelde al meer dan 1000 shows in 61 landen op alle continenten voor vele honderdduizenden bezoekers; in Midden- en Zuid-Amerika shows voor meer dan 3000 bezoekers per show; in Europa meer dan 2000 bezoekers per optreden; ruim 2,2 miljoen fans op Facebook; meer dan 100 miljoen views op YouTube; een uitverkocht jubileumconcert met live Hongaars koor & orkest in 2013 in het Eindhovense Klokgebouw voor 5000 bezoekers uit alle windstreken; hoge posities in de (album)charts in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en natuurlijk Nederland; Buma ROCKS! Export Award 2015 winnaar en een eigen festival - Epic Metal Fest - in zowel Nederland als in Brazilië. Maar Epica speelde nog nooit in het prachtige Openluchttheater in Hertme. Hoog tijd om daar in 2019 verandering in te brengen!

Symfonische Metal in Hertme!

Zoals je hierboven kan horen en lezen is deze Nederlandse band een grootmeester in het genre. De cijfers hierboven liegen er niet om. De band werkt al jaren keihard en dat levert ze internationaal groot aanzien op. De band is groots in alles: een live show barst uit de voegen van spektakel, de sound overdondert je en blaast je omver, de bandleden zijn stuk voor stuk virtuoos op hun instrumenten en met Simone Simons beschikt Epica over een zangeres en frontvrouw die zowel op plaat als op het podium het groepsgeluid naar een hoger niveau tilt. Hertme gaat vanavond een show meemaken die nog niet eerder is vertoond in het dorp en we raden iedereen aan om er getuige van te zijn! Episch!

MaYaN + Blackbriar

In veel genres heb je ze: supergroepen. Bands die zijn samengesteld uit leden van andere bands en dan een geweldig album uitbrengen. Recente voorbeelden zijn Them Crooked Vultures en Prophets Of Rage. Voorbeelden uit het buitenland; maar dichter bij huis is er ook een band die je gerust als supergroep kan bestempelen op basis van de indrukwekkende bezetting. Dan hebben we het natuurlijk over MaYaN en laten die nou vanavond ook optreden in Hertme als support van Epica!

Met leden van o.a Epica, After Forever en Delain wordt er een ploeg topmuzikanten bij elkaar gezet, en samen met nog meer muzikanten worden 3 albums vol spectaculaire progressieve/symfonische metal afgeleverd. Fans van Epica kunnen alvast beginnen met watertanden want een betere support is haast niet denkbaar voor deze avond.

Sowieso is het aan te raden om op tijd te komen want ook Blackbriar reist af naar Hertme voor deze al met al behoorlijk indrukwekkende avond!Ik ben erbij! Hoe kom ik daar?

Tja dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar je vandaan komt. Voor de mensen die met de auto willen komen, klik hier voor de locatie van Openluchttheater Hertme. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. Het Openluchttheater rekent €4,- parkeerkosten.

Reis je met het openbaar vervoer? Tussen het station van Borne en het Openluchttheater Hertme rijden pendelbusjes van Taxi Konink. De kosten voor een retourticket bedragen 5 euro, bij een minimale bezetting van 3 personen. Om hiervoor te reserveren kun je een mailtje sturen naar info@taxikonink.nl of bellen: 074 2661371

De laatste trein richting Zwolle vertrekt om 23:51 uur en voor de richting Enschede om 00:38 uur.

En wil je ter plekke overnachten, op loopafstand bevindt zich het prachtige Hotel Jachtlust en ook bij mini-camping De Köller kan je terecht, evenals bij Camper- en pleisterplaats Rabo-Scheele. Voor meer informatie over overnachten in Hertme klik je op de linkjes. 

Consumpties: PIN / cash

Drankjes aan de bars kun je zowel met contant geld als per PIN betalen (Metropool munten zijn niet geldig).
Versnaperingen bij de food stands kunnen uitsluitend contant worden afgerekend.

Oordoppen

Tijdens Metropool Open Air wordt er muziek op volume geproduceerd. Ter bescherming van het gehoor zijn er goede oordoppen verkrijgbaar bij de entreekassa.

Fotograferen / film

Professionele camera’s zijn uitsluitend toegestaan op persaccreditatie (kassa[at]metropool.nl). Filmen is niet toegestaan.

za 29 jun 2019
EPICA (Metropool Open Air)
Support: MaYaN + Blackbriar

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!