Menu
HAWXX
do 11 mei 2023
HAWXX
Vier powervrouwen stellen op heavy wijze de nodige maatschappelijke misstanden aan de kaak.
Support: The Velvets

Hawxx is een feministische band en steekt dat niet onder stoelen of banken. Deze vier powervrouwen stellen op heavy wijze de nodige maatschappelijke misstanden aan de kaak. De onderwerpen waar Hawxx over zingt varieert van onderdrukkende schoonheidsnormen, geweld tegen vrouwen, mental health issues en de noodzaak van self impowerment. De nummers laten zich naast de nodige maatschappijkritiek kenmerken door heavy riffing, progressieve drums en vierstemmige harmonieën. 

Optredens barsten van de energie, daar kunnen ze op Download Festival, Summer Breeze en Bloodstock Festival over meepraten. Anna en Hannah, verantwoordelijk voor het onderscheidende gitaargeluid van de band werden in Metal Hammer gerekend tot de lijst van dertien gitaristen die de komende jaren de wereld gaan veranderen. Het debuutalbum van Hawxx komt eraan kortom: dit is een band waar je straks niet meer omheen kan. De wereld mooier maken met alternative metal; Hawxx doet het en jij kan er onderdeel van uitmaken op 11 mei in Hengelo als ze op het podium van Innocent knallen!


Support: The Velvets
The Velvets, een drietal jonge gasten uit de koekstad Deventer die hun eigen versie van stevige stoner rock de Nederlandse scene in brengen. Met luide versterkers, scheurende gitaren en een goede hoeveelheid bier willen ze hun eigen pad creëren.

The Velvets zijn gewapend met enkele singles en een EP in de pijplijn vastberaden om alle lokale podia, kroegen, kraakpanden en jeugdpanden omver te blazen met hun in beton gegoten groove om vervolgens het vizier te richten op de rest van Nederland. Deze support sluit dan ook naadloos aan bij de snode plannen van dit gezelschap, kijken!

do 11 mei 2023
HAWXX
Vier powervrouwen stellen op heavy wijze de nodige maatschappelijke misstanden aan de kaak.
Support: The Velvets

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!