Menu
ma 14 okt 2019
Hengeloos Peil

Is er in Hengelo ruimte voor twee horecapleinen? Die vraag en andere vragen staan centraal maandagavond in Metropool in de tweede aflevering van het vierde seizoen van politiek café Hengeloos Peil.

Bedrijfsmakelaar Peter Rotteveel uit Enschede smeet vorige week een steen in de vijver; naast het nieuwe evenementenplein zou ook het marktplein een horecaplein moeten worden. Rotteveel wil het er niet meer over hebben, hij kreeg veel kritiek over zich heen.  Horeca-ondernemers als Berto Mulder (ook voorzitter Koninklijke Horeca afdeling Hengelo) en George ten Brummelhuis praten hierover maandagavond in Hengeloos Peil, samen met de fractievoorzitters Wiert Wiertsema (ProHengelo) en Gerrit Megelink (Lokaal Hengelo, oud-horecaondernemer in Hengelo, Ladeco). Wat heeft Hengelo nodig? Is Hengelo verblijfsstad of winkelstad?

Verder een vraaggesprek met Vincent Mulder, SP-gemeenteraadslid. Deze week werd bekend dat het ziekenhuis er financieel niet al te best voor staat. “Niet nieuwswaardig", gaf  een woordvoerder van de gemeente donderdag aan. Maar is dat ook zo? In het vorige college van B en W hield Jan Bron nauwgezet de vinger aan de pols. Het gaat immers om de belangen van Hengeloërs die aangewezen zijn op ziekenhuiszorg. De SP van Mulder heeft ook altijd gestreden voor patiënten- en personeelsbelangen. Hoe groot is bij hem de vrees dat het ziekenhuis ‘omvalt’? 

Ook een gesprek met de initiatiefnemers van Skatelab, die tien jaar hebben gevochten om hun ideaal te verwezenlijken. De column wordt voorgedragen door Marco Krijsen, onder meer bekend van de Storkroute die hij aan het voorbereiden is. Ook wordt de nominatie voor de Persprijs 2020 uitgereikt. De muziek is van de punk/riot-band Get Jealous die her en der in het land optreedt.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, Metropool en de Schouwburg. Het programma begint om 19:00u in het Muziekcafé van Metropool, inloop vanaf 18:00u. Het programma wordt opgeluisterd met een columnist die zijn of haar beeld geeft bij de Hengelose actualiteiten en met live-muziek.

ma 14 okt 2019
Hengeloos Peil

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!