Menu
ma 09 dec 2019
Hengeloos Peil

Waarom wijst Hengelo nog geen vuurwerkvrije zones aan? Gaan detailhandel en horeca vaker samen? Wat gebeurt er op de plek van de afgebrande Teresakerk? Deze onderwerpen maandag in Hengeloos Peil in Metropool.

Vuurwerkvrije zones

Zijn vuurwerkvrije zones een utopie of wil Hengelo er werk van maken? Zou een centrale vuurwerkshow helpen om mensen minder vuurwerk te laten kopen? Burgemeester Sander Schelberg gaat hierover maandag in politiek café Hengeloos Peil in gesprek met Coen Bunte van de gelijknamige vuurwerkhandel en de gemeenteraadsleden Han Daals (BurgerBelangen) en Marc ten Barge (D66).

Blurring

Het tweede onderwerp  gaat over ‘blurring’, het mixen van detailhandel en horeca zoals dat al in de stad gebeurt bij Lab26, Ratatouille en Proefwerck aan de Drienerstraat. Wethouder Gerard Gerrits wordt ondervraagd over de plannen voor de nabije toekomst. Hij gaat ook in op de kritiek van de reguliere horeca, dat vergunningverlening te lang op zich laat wachten en dat de ‘nieuwkomers’ daardoor min of meer illegaal zijn.

Vice-voorzitter Gerard ter Ellen van het parochiebestuur van De Goede Herder .spreekt over de toekomst van de geloofsgemeenschap na het afbranden van de Moeder Teresakerk. Frans Kattenpoel, bekend van de het rapport ‘Hengelo, we zitten op goud!’ draagt een column voor. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Zehra uit Enschede. Verder wordt in het programma de nominatie voor de Persprijs 2020 bekendgemaakt.

Samenwerking

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, Metropool en Schouwburg Hengelo. Maandelijks nemen smaak- en opiniemakers uit de Hengelose politiek en het maatschappelijk, sociaal of cultureel leven in Hengelo deel aan de discussie.

Hengeloos Peil wordt elke tweede maandag van de maand opgenomen in Metropool. Het programma wordt opgeluisterd met een columnist die zijn of haar beeld geeft bij de Hengelose actualiteiten en met live-muziek.

ma 09 dec 2019
Hengeloos Peil

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!