Menu
ma 09 sep 2019
Hengeloos Peil

De vraag om méér budget voor kunst is maandag onderwerp in politiek café Hengeloos Peil. De fractievoorzitters Marc ten Barge (D66) en Floor van Grouw (SP) uit de coalitie gaan daarover in gesprek met de voorzitter van HeArtGallery Jan Noltes en kunstenaar Guusje Beverdam. De kwestie is actueel na de aankondiging van HeArtGallery eind dit jaar de deuren aan de Drienerstraat te sluiten. Ook het initiatief 074PK van kunstenaar Pier van Dijk houdt dan op te bestaan. Uit protest werd afgelopen week kunst in de openbare ruimte afgeplakt.

Tweede onderwerp is de gang van zaken rond het marktplein. De fractievoorzitters Marie-José Luttikholt (PvdA) en Hanneke Steen (CDA) zijn aanwezig om uitleg te geven over de motie van wantrouwen die zij indienden tegen wethouder Bas van Wakeren, een motie die vrij snel ook weer werd ingetrokken.

Directeur René Siteur wordt in het derde blok bevraagd over zijn 100-jarige bibliotheek. De column wordt voorgedragen door directeur Johan de Jong van Metropool. De muziek is van de Oostenrijkse singer-songwriter Lauringer en haar band. Verder in het programma de bekendmaking van de nominatie voor de Persprijs 2020.

ma 09 sep 2019
Hengeloos Peil

Gerelateerde events