Menu
vr 31 jan 2020
Het woord is nu
Spoken word event in het kader van de poeziëweek 2020

In het kader van de poeziëweek 2020 vindt op vrijdag 31 januari het spoken word event ‘Het woord is nu’ plaats in Metropool Enschede. De hoofdspreker van de avond is de Amsterdamse rapper, spoken word-artiest en organisator Manu van Kersbergen. Naast deze maatschappelijk bewuste woordkunstenaar zullen de Twentste artiesten Ivo Kleineschaars, Chelsea Oost, Daniela Kara en Yo-ey het achterste van hun tong laten zien. Het thema; De toekomst is nu.

Verder is er op de avond ruimte voor onontdekt talent tijdens de open mic. Deze avond is een initiatief van Stichting Literaire Manifestaties Enschede in samenwerking met Hartkwartier en de Metropool in Enschede. Wees welkom bij deze avond vol wakkere woorden.

Sprekers

-          Manu van Kersbergen                

-          Ivo Kleineschaars                          

-          Joey van Ede                                   

-          Daniela Kara                                    

-          Chelsea   van Oost

Host: Mark de Greef

DJ’s: Aimée, Vanity Roxanne

Manu van Kersbergen
Manu brak met zijn album De Vloek op de Overvloed landelijk door als woordkunstenaar. Met zijn wortels in ritme en poëzie ontwikkelde hij een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal, in de breedste zin van het woord.

Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu een bijzondere staat van dienst opgebouwd als zelfstandig ondernemer en conceptontwikkelaar. Ook presenteert hij regelmatig  debatten, conferenties en bijeenkomsten. Daarnaast geeft hij workshops en masterclasses op het gebied van creatief schrijven en presenteren.

https://manu-script.com/    

Regionaal

Ivo “perfecd’ Kleineschaars
Rapper, dichter en marketeer, heeft zijn eigen organisatie Handstand, waarmee hij originele communicatie strategieen uitzet. Daarnaast won hij in het verleden de battle of twente als rapper en zat hij in de rapgroep Twee ons, waarmee hij podia in de verre omstreken op zijn kop zette. Tegenwoordig word hij vaker gevraagd als spreker tijdens events. Staat bekend om zijn freestyle ( improvisatie rap)

https://dwarsrecords.bandcamp.com/album/de-zone

Chelsea Oost
Chelsea Oost  is een rapper die zich tegenwoordig vooral laat zien als spoken word artiest, een poëzie stroming die volgens hem zwaar ondergewaardeerd word. Heeft drie keer meegedaan aan het NK Poetry Slam nadat hij tweede werd tijdens de 3e editie van 'Word up' in zijn geboortestad Almelo.

 Yo-ey
Het 17-jarige multitalent, rapt, maakt zijn eigen muziek en doet spoken word. O.a winaar van de publieksprijs Kunstbende 2017 Overijssel. Stond al vanaf zijn 14de jaar als rapper op het podium. Onlangs begonnen op de Herman brood academie met een duidelijke droom voor ogen.

https://forevermusic.nl/muziekprofiel/yo-ey/

Daniela Kara
Poetry slammer, rapper en zangeres uit Enschede, reist de wereld rond en voorziet haar volgers via instagram van gedichten geinspireerd op haar reflecites en dagboekbladzijden.

Muzikale omlijsting en presentatie

Vanity Roxanne en Aimee 
Dj team uit Enschede bestaande uit Vanz (organistor waves) en Aimee (Green Vibrations)

MC/Host
Mark de Greef, is organisator/arties en coach en zal de avond aan elkaar praten.

Deze avond is een initiatief van Stichting Literaire Manifestaties Enschede in samenwerking met Hartkwartier en de Metropool in Enschede.

 

 

vr 31 jan 2020
Het woord is nu
Spoken word event in het kader van de poeziëweek 2020

Gerelateerde events