Menu
Iconic Albums - Mental Floss For The Globe
do 10 feb 2022

Iconic Albums - Mental Floss For The Globe

Behind The Music

do 10 feb 2022
Iconic Albums - Mental Floss For The Globe
Behind The Music

Het beste debuut dat ooit op Nederlandse bodem is gemaakt? Wij menen van wel. Mental Floss for the Globe van Urban Dance Squad slaat in als een bom, is in meerdere opzichten baanbrekend te noemen en is tot op de dag van vandaag van invloed op muzikanten wereldwijd. Het album staat deze avond centraal tijdens Iconic Albums. Arjan de Vreede (DJ DNA) kijkt met journalist Martin Kuiper en andere betrokkenen terug op de totstandkoming van deze muzikale mijlpaal. DJ DNA sluit de avond ook muzikaal af met een live dj set waarin hij aan de slag gaat met de mastertapes van Mental Floss For The Globe!

Naast DJ DNA laten ook bassist Sil Matadin en producer Jean-Marie Aerts hun licht schijnen op de tijd rondom Mental Floss For The Globe via een vooraf opgenomen video interview. Datzelfde geldt voor nauw betrokkenen Jeroen ‘Buffel’ Meijerink en Theo van Eenbergen, respectievelijk licht- en geluidsman van UDS.

Een avond voor iedereen die Mental Floss For The Globe grijs gedraaid heeft en voor wie de liefde voor de legendarische Urban Dance Squad na al die jaren nog steeds niet gedoofd is. Sterker nog: na deze avond ontvlamt die liefde weer als vanouds!

Iconic Albums
Tijdens de reeks Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt. Iconic Albums komt uit de koker van Martin Kuiper, ook verantwoordelijk voor de live documentaire avond Behind the Music, www.behindthemusic.nl , Muzikale Voetsporen en video interview platform FaceCulture, www.youtube.com/faceculture. Tijdens eerdere edities van Behind the Music in Paard waren Rinus Gerritsen van Golden Earring, Spike van Di-rect en Tim Akkerman te gast. Afgelopen zomer vond in Paard Muzikale Voetsporen - Anneke van Giersbergen eert Kate Bush plaats. De vuurdoop van Iconic Albums - Mental Floss For The Globe was op 15 september 2021 in een uitverkocht De Helling in Utrecht.

do 10 feb 2022
Iconic Albums - Mental Floss For The Globe
Behind The Music

€12,50(vvk)

Avondkassa € 15,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!