Menu
In The Court Of The Crimson King
ma 20 nov 2023
In The Court Of The Crimson King
Toby Amies

Wat begon als een traditionele documentaire over de band en hun legendarische album werd een verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor.

Deze documentaire is een vertoning in de reeks Popdocs waarbij Concordia, Metropool en de Muziekbank Enschede elke derde maandag van de maand een muziekfilm programmeren.

King Crimson is een band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen. In the Court of the Crimson King is een zwart komische film voor iedereen die zich afvraagt of het de moeite waard is om alles op te offeren voor een enkel moment van transcendentie. Al meer dan 50 jaar leidt Robert Fripp, ook beroemd om zijn werk met David Bowie en Brian Eno, een unieke creatieve omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid samenspannen om het uiterste te eisen van de bandleden die alleen worden verlicht door het applaus van een publiek, doch wiens aanbidding echter dreigt hun leven nog moeilijker te maken. Het is een bevredigende en gevaarlijke omgeving waarin het buitengewone mogelijk is, niets zeker is en niet iedereen ongeschonden overleeft.

De film wordt kort ingeleid door Herman Beunk. Herman is wandelende prog encyclopedie en al meer dan 10 jaar één van de drijvende krachten achter het radioprogramma Xymphonia, hét radioprogramma voor de liefhebbers van progressieve, melodieuze en symfonische rock in al zijn uitingsvormen.

Popdocs Elke derde maandag van de maand programmeren Concordia, Metropool en Muziekbank Enschede een muziekfilm of documentaire. Deze film wordt altijd kort ingeleid.

ma 20 nov 2023
In The Court Of The Crimson King
Toby Amies

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!