Menu
za 16 mrt 2019
Uitverkocht
Indian Askin
Support: Maple
Tweede plaat Indian Askin!

En als die maar half zo lekker is als de eerste (lovende recensies helemaal onderaan!) dan gaan we ervan smullen. En lekker wordt die plaat want Indian Askin heeft sinds de release van Sea Of Ethanol niet stil gezeten. Er werd natuurlijk getourd met dat droomdebuut dat onder de arm, en dus kon je de band ook hier zien maar dat is dus al weer een tijdje terug. Sindsdien kwamen er een aantal te gekke singles uit zoals deze hieronder.

25 januari

Dan komt die plaat dus. Indian Askin heeft inmiddels een patent op goede liedjes die soms rammelen en kraken maar die allemaal wel uiterst vernuftig in elkaar zitten. Reikhalzend naar uit kijken dus. En ook naar Indian Askin live in Hengelo, want deze band weet hoe je een feestje maakt. Dat klinkt cliché, maar dat doet deze band dus niet. Luister maar en zorg dat je je kaarten op tijd binnen hebt voor deze show in kleine zaal Het Paradijs. Vorige ram uitverkocht namelijk!

“Het rockt, het rammelt en het kraakt. Sea Of Ethanol is een even opwindend als veelbelovend debut” – OOR

“Ze blazen met Sea Of Ethanol de ’80’s en ’90’s rock nieuw leven in met een goed geordende chaos van rustige indie- en ongepolijste punkinvloeden. en dat alles omlijst met een prikkelend psychedelisch randje.” -3voor12

Support: Maple

Honden komen veelvuldig voor in de popmuziek. Het gaat van Walkin’ The Dog tot I Wanna Be Your Dog van Iggy tot I Wanna Eat Your Dog van de Amsterdamse band Maple. Daar wordt de hond als favoriete snack geserveerd. Heel bizar voor de Westerse wereld, maar niet in Azië. Als popsong is het in elk geval een delicatesse. Maple brengt zijn muziek op smaak in het grensgebied tussen Britpop en powerpop.

Zanger/gitarist Jordy Sanger – goeie naam voor een zanger! – moet lachen om de titel van het nummer. Ze hebben er nog veel meer opgenomen. Al die liedjes moeten uiteindelijk terechtkomen op hundebuutalbum. ‘Fuzzpop noemen we het zelf,’ verklaart Sanger, die ook gitarist is bij Excelsior-band TheMysterons. Er staat een stevig fuzzgeluid op de gitaren. Is het dan geen shoegazer vanwege de combinatie van fuzz en melodie? ‘Nee, want onze muziek is minder dromerig. Wij zoeken wél graag contact met het publiek in plaats van naar het puntje van onze schoenen te lopen staren. Maar eigenlijk zijn we vooral een rock ‘n’ roll-bandje.’ Dat blijkt te kloppen als je hun muziek eens goed gaat checken.

Dat checken kan vanavond als Maple hun uiterst aanstekelijke fuzzpop op je los gaat laten als supportact van Indian Askin!

za 16 mrt 2019
Uitverkocht
Indian Askin
Support: Maple

Gerelateerde events