Menu
wo 10 apr 2019
Uitverkocht
Joe Jackson
I.s.m. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Support: + support

In 1979 maakte de wereld voor het eerst kennis met -de toen nog angry young man- Joe Jackson. Hart op de tong, beschouwend, maar vooral een hele goede muzikant die uit de voeten kan met verschillende instrumenten. Jackson breekt door op het hoogtepunt van new wave, maar al snel blijkt dat deze muzikant in hart en nieren meer pijlen op zijn boog heeft die hij allemaal op de wereld wil afschieten. En zo horen we zijn liefde voor jazz, latin, reggae, big band, pop, rock en klassiek terug op de platen die volgen na 'Look Sharp' en 'I’m The Man'. Joe Jackson is the man die geweldige songs maakte waaronder 'Real Men', 'Steppin’Out', 'Fools In Love', 'Be My Number Two', 'Sunday Papers' en 'A Slow Song'. Allemaal stuk voor stuk goud. En deze dus ook.

40 jaar Joe Jackson

Een mijlpaal, zelfs voor de bescheiden Jackson zelf. Zijn autobiografie loopt tot zijn 24e, het jaar van zijn doorbraak als artiest. Maar dat artiestenleven is volgens Joe niet zo interessant. Het tekent de man die 40 jaar lang alle muzikale spectrums op zijn platen heeft onderzocht en vastgelegd. Joe durft risico te nemen en stelt het maken van muziek die hijzelf mooi vindt boven hitsucces. Dat levert nog altijd mooie liedjes op. Zijn vorige album werd prima ontvangen en Joe brengt op 18 januari een nieuw album uit: ‘Fool’. Met album nummer 20 doet Jackson iets wat al lang op zijn verlanglijst staat: vanuit een tour rechtstreeks de studio in, een gevalletje ijzer smeden als het heet is, alle registers los. Hij nam het album op met de band die hem ook op zijn laatste tour begeleidde, dus ook met trouwe kompaan Graham Maby die er al 40 jaar bij is.

Vanavond hoor je live alles wat Joe Jackson tot zo’n geliefde artiest maakt: het mooiste uit vier decennia, recent werk en ongetwijfeld een verrassende cover. Je kan je in elk geval opmaken voor een fantastisch concert van een man die liefde voor muziek in elke porie van zijn lijf heeft!

Staconcert?
Ja. Joe Jackson geeft een popconcert, daarom is het Muziekcentrum deze avond ingericht in popsetting. Aan weerszijden van de zaal is er een beperkt aantal stoelen beschikbaar voor de vroege binnenkomers die de voorkeur geven aan een zitplaats.wo 10 apr 2019
Uitverkocht
Joe Jackson
I.s.m. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Support: + support

Gerelateerde events