Menu
vr 25 okt 2019
Kenny B
Met zijn mix van pop,reggae en veel caribische invloeden brengt Kenny B de zomer in hartje herfst.

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Zijn Nederlandse muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toen hij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in het buitenland op en vooral in Suriname. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden.” Toen het echter éénmaal zo ver was en Kenny tekende bij Top Notch labelbaas Kees de Koning was het succes overweldigend. Single ‘Parijs’ wordt één van de meest succesvolle singles in de Nederlandse popgeschiedenis!Inmiddels kunnen we niet meer om Kenny B heen. Mede door het succes van Parijs komt Kenny overal: van clubs tot televisieprogramma’s tot verschillende festivals als Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Dit voorjaar verscheen zijn album “Hoe Dan Ook” en ook met dat album gaat uitgebreid getourd worden. Op 25 oktober zie je daarom Kenny B met zijn knetterende liveband in Enschede

Support: Eva van Manen
Eva is zangeres, songwriter en de producer van haar eigen muziek. Haar debuutalbum Politiek & Liefde staat vol gruizige drum samples en warme Rhodes. In haar prachtige Nederlandstalige popnummers met elektronische invloeden en een hiphoprandje zoekt Eva het raakvalk tussen politiek en liefde op.Met haar achtergrond als componist in het theater (voor o.a. Spinvis en Huub van der Lubbe) wist ze hoe ze deze plaat wilde componeren en produceren. Als een lange autorit waarbij je mee gaat in haar gedachtes. Vanaf een eiland van synthesizers en electronica gaat Eva op zoek naar een nieuwe invulling van de wereld om ons heen. Politiek & Liefde gaat over vrouw zijn, over hoe je te verhouden tot de samenleving van nu, over zwijgen en trouw zijn.

De afgelopen jaren heeft Eva veel gereisd. Ze werkte in Caïro, speelde in verschillende clubs in New York City (USA) en op het Theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte). Eva verzorgde voorprogramma’s van o.a. Jessie Ware, Lucky Fonz III en Aafke Romeijn. Dat ze een veelzijdige artiest is laat zij zien door dit najaar op tour te gaan met Popronde en aansluitend in het voorjaar van 2020 van start te gaan met haar eigen theatertour.

vr 25 okt 2019
Kenny B
Met zijn mix van pop,reggae en veel caribische invloeden brengt Kenny B de zomer in hartje herfst.

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!