Menu
Kerry King
di 04 jun 2024
Kerry King
Gitarist uit de thrashmetalband Slayer
Support: Dead Head

Kerry King, gitarist uit thrashmetalband Slayer, komt op 4 juni naar Enschede. In 2019 viel het doek voor Slayer en in 2024 begint een nieuw hoofdstuk voor gitarist en mede-oprichter van de band Kerry King. Kenmerkend voor zijn speelstijl zijn de hoge snelheden, atonale solo's en de afwisseling tussen loopjes met powerakkoorden. Kerry King wordt door zowel muzikanten als fans algemeen gerekend tot de meest invloedrijke gitaristen en componisten in heavy metal. Mede door zijn looks en zijn makkelijke manier van praten wordt hij vaak beschouwd als het boegbeeld van Slayer.

Het nummer Idle Hands is het eerste nummer dat hij deelt van zijn soloproject. Idle Hands staat tevens op het 17 mei te verschijnen album From Hell I Rise. Verder bestaat de band uit een bonte verzameling van bekende thrashers: zanger Mark Osegueda (Death Angel), drummer Paul Bostaph (ex-Slayer, ex-Exodus, ex-Testament), gitarist Phil Demmel (Vio-lence en Machine Head) en bassist Kyle Sanders (ex-Hellyeah).Support: Dead Head
Dead Head is een Nederlandse thrashmetalband. De band werd in 1989 opgericht door een stel boze tieners die bands als Possessed, Dark Angel en Sadus aanbaden. En ondanks het verstrijken van decennia treedt Dead Head vandaag de dag nog steeds op met driekwart van de oorspronkelijke bezetting.

De afgelopen jaren waren er luxe heruitgaven van hun oudere albums, samen met de veelgeprezen nieuwe albums Swine Plague (2017) en Slave Driver (2022). Al hun muziek wordt uitgebracht door Hammerheart, een gerenommeerd Nederlands label dat Dead Head met trots haar thuis noemt. Hun nieuwste album, getiteld Shadow Soul, was oorspronkelijk bedoeld als EP, maar liep een beetje uit de hand. Met in totaal acht nummers, zou deze nieuwe EP moeten worden beschouwd als hun meest veelzijdige release tot nu toe.

di 04 jun 2024
Kerry King
Gitarist uit de thrashmetalband Slayer
Support: Dead Head

Gerelateerde events