Menu
za 09 feb 2019
Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Ruben Hoeke en Leif De Leeuw
Knight Of The Guitar

Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw. Op 1 avond samen op het podium. Het klinkt als een sprookje maar tijdens Knights Of The Guitar is het werkelijkheid. Veteranen zij aan zij met jonge honden, elk met hun eigen specialiteit. Meesters van de riff, mean fingerpickers, jazzmeesters… Alles wat je uit een gitaar zou kunnen toveren hoor je vanavond. De helden van de avond worden uiteraard ondersteund door een geweldige band. Muzikaal vuurwerk en een must-see voor elke gitaarliefhebber!

We stellen de ridders van de avond hieronder graag even kort aan je voor:

Jan Akkerman

Focus, Brainbox, The Hunters … En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle muziek die deze absolute internationale grootheid solo heeft opgenomen. Er staat geen maat op Akkerman die volledig terecht wordt gezien als één van de beste, zo niet dé beste, gitaristen die Nederland ooit heeft voortgebracht.

Anton Goudsmit

Een wervelwind van creativiteit. Anton Goudsmit kan met gemak omschreven als één van de beste jazzgitaristen die Nederland heeft voortgebracht. Een plezier om naar te luisteren en te kijken want zowel zeer expressief qua spel en motoriek!

John Hayes

Kan uit de voeten met alle stijlen maar blinkt natuurlijk uit in funk en rock en is dus niet voor niets al jaren onderdeel van Mother’s Finest.

Ruben Hoeke

Bandleider en naamgever van de Ruben Hoeke Band, door collega’s uitgeroepen tot beste gitarist van Nederland, columnist voor Gitarist, eigenaar van zowel een signature gitaar als pedaal, zoon van Rob Hoeke maar vooral een geweldige live muzikant die ook anderen op het podium de ruimte geeft om te schitteren!

Leif De Leeuw

De Benjamin van het stel die echter zeker niet onderdoet voor de oudere vakbroeders. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

za 09 feb 2019
Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Ruben Hoeke en Leif De Leeuw
Knight Of The Guitar

Gerelateerde events