Menu
Koningsfestival Enschede - Bea's Crib
wo 27 apr 2022
Koningsfestival Enschede - Bea's Crib
Met Livemuziek, Workshops en meer!
Support: Chris Egbers + Primaat + Vierbijvier

Maak alvast kennis met de huiskamer van de stad bij Bea’s Crib op Koningsdag! De partners van de huiskamer van de stad (Metropool ǀ Poppodia van Twente, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Kaliber Kunstenschool en Bibliotheek Enschede) bieden gezamenlijk een programma aan met muziek, creatieve workshops, dans en (voor)lezen. Daarnaast kun je ook bij Bea’s Crib terecht om te relaxen op het plein of op het terras en te genieten van een hapje en een drankje op woensdag 27 april.

Metropool ǀ Poppodia van Twente
Twee acts uit het Metro’s Finest traject, een traject van een jaar waarin Metropool haar volledige professionele netwerk in dienst stelt van twee acts: Chris Egbers en Primaat.

Chris Egbers
Chris Egbers maakt onthaastende indiepop-songs: liedjes met een kop en een staart, waarin ruimte is om te verdwalen. De muziek is zowel sfeervol als toegankelijk en wordt gekenmerkt door Chris’ stem. Achter de metaforische teksten ligt een dieper verhaal dat versterkt wordt door zijn band: “Aan mijn muziek vertel ik dingen die ik niet hardop durf te zeggen, maar die ik stiekem al wel weet.” Van 12.00 tot 12.45 uur.

Primaat
‘Primaat’ is afgeleid van het Latijnse woord “primus”, dat “de eerste” betekent. Primaat kan verwijzen naar: Primaat (persoon), iemand bovenaan in een kerkelijke organisatie. Primaat, zoogdier die tot de orde apen en mensapen behoort.

Oftewel: De 8-koppige band Primaat brengt urban jungle muziek en is ontstaan als eerste band vanuit de muzikanten community rondom Colored Monkeys. Opzwepend, hard en aapachtig lekker! Van 15.00 tot 15.45 uur.

Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede

Jazz Duo van Phion
Het Jazz Duo van Phion bestaande uit Jilt Jansma (trombone) en Erik Olsman (contrabas), is van alle markten thuis. Het duo speelt repertoire uit Klassieke-, Pop- en Jazzmuziek. Het is leuk om te horen dat Jilt en Erik, beide musici van Phion, ook volkomen in hun element zijn in de lichte muziek. Van 13:30 tot 14:15 uur. 

VierBijVier
Misschien wel het bekendste Enschedese DJ Collectief die jaren geleden, House, Disco en Techno in een nieuw jasje onder de aandacht hebben gebracht. Met hun eigen intense en beruchte avonden hebben ze het Twentse nachtleven opgeschud en verfrist. Daarnaast zijn ze graag geziene DJ’s bij collega organisatoren en heb je ze wellicht al eens gezien op één van de vele festivals die Nederland rijk is. Nu, jaren later, zijn ze nog steeds actueel en een zekerheidje voor de die-hard liefhebber. Van 16.30 tot 19.00 uur.

ACTIVITEITEN OP HET PLEIN

Door Kaliber Kunstenschool & Bibliotheek Enschede   

Kaliber Kunstenschool

Workshop Go Rococo, koninklijke pruiken maken
In de Rococo tijd droegen koningen, koninginnen en edelen hoge pruiken. Bij deze instapworkshop kun je je eigen pruik of kroon maken van papier. Van 11:00 tot 16:00 uur. 

Workshop Streetdance
Streetdance is lekker energiek en een verzameling van dansvormen die zijn ontstaan op straat, in clubs en op scholen. Je ziet het vaak bij achtergronddansers van grote artiesten, in videoclips en natuurlijk op TikTok! De bewegingen zijn stoer en funky. Als je het ziet krijg je gelijk zin om mee te doen. Dus doe je sneakers aan en doe mee met dansdocent Adinda! 

Workshop Cajon
De cajón is een houten kistje met een klankgat, dit muziekinstrument is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de popmuziek. Door er met de handen op te trommelen gaan we samen een mooi ritme slaan met verschil in tempo en dynamiek. Kom gezellig meedoen met deze inloopworkshop cajón. Van 14:30 tot 15:00 uur. 

Bibliotheek Enschede   

Workshop Bellen blazers maken
Recyclen die plastic flessen en oude sokken waar we niks meer mee doen! We gaan dus zelf bellen blazers maken. Je blaast het schuim via de sok & de fles naar buiten. Hoe langer je blaast hoe langer de ‘schuimslang’ wordt. Wanneer breekt jouw zeepslang doormidden? Van 12.15 tot 12.45 uur.

Workshop ‘Dancing’ queen en king
In deze workshop gaan we creatief aan de slag…. we gaan een heus koningspaar knutselen. Daarbij gebruiken we papieren borden, verf, glitterpapier, stiften, wol en nog meer om er een swingend stel van te maken. Van 13.45 tot 14.00 uur.

Workshop Poëzie in je pocket
Wij willen het liefst poëzie delen met iedereen! Op Koningsdag gaan we een soort ‘pocket’ maken waar we een mooi gedicht in doen (er liggen gedichten klaar, maar je kan ook zelf poëzie verzinnen). Deze pocket kan je houden of laat juist een gedicht achter bij jouw geweldige oma, een lieve vriend of maak een onbekende blij. Wie verras jij met deze poëzie in je zak? Van 15.15 tot 18.00 uur.

BiebBakFiets
De BiebBakFiets komt naar het Koningsfestival. En hij is gevuld mét boeken ….... de mooiste (voor)leesboeken, culturele boeken, maar ook over hobby's en popfotografie zoals Anton Corbijn. We delen gratis exemplaren van de Donald Duck uit en je kan terplekke neerploffen, leesplezier gegarandeerd! Doorlopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Muziekbank
Ook de muziekbank is aanwezig met een kraam voor de verkoop van platen en cd's. Komen jullie ook rondneuzen? Doorlopend van 11.00 tot 18.00 uur.

METROPOOL BINNEN

Bibliotheek Enschede   

Voorleeshoek
Voorlezen, daar kun je toch nooit genoeg van krijgen? Dus er wordt tot 15 uur lekker véél en váák voorgelezen. We lezen de allergaafste en coolste boeken voor die we in de bibliotheek kunnen vinden. Doorlopend van 11.00 tot 18.00 uur. 

wo 27 apr 2022
Koningsfestival Enschede - Bea's Crib
Met Livemuziek, Workshops en meer!
Support: Chris Egbers + Primaat + Vierbijvier

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!