Menu
za 01 dec 2018
Kovacs
Cheap Smell tour 2018
Support: Remme
Een nieuwe Kovacs!

Black Spider is de eerste single van het nieuwe album Cheap Smell dat later dit jaar 17 augustus verschijnt. Het is een helend album wat je meeneemt op een reis door Kovacs’ emotionele leven en wat voor Sharon nodig was om eindelijk te kunnen herbouwen. “Vanaf dit moment, voel ik me best goed. Ik heb de mensen waarvan ik houd om me heen. Het album heeft me echt geholpen om gelukkiger te zijn. Ik heb veel over mezelf geleerd op persoonlijk en muzikaal vlak, ik heb nu veel meer zelfvertrouwen over de dingen die ik maak dan voorheen.” De single klinkt misschien een beetje anders dan je gewend bent op basis van haar uiterst succesvolle debuut, maar is wel helemaal Kovacs. Op Cheap Smell pakt Kovacs het licht en de schaduw van moderne relaties aan. Het is een serie bekentenissen over wilde liefde, gewelddadige romantische webben, hedonisme en verslaving die de ruige emotionele rollercoaster van Sharon omvat. Over het album zegt Sharon: “Het hele album is een reis waarbij ik erachter kom dat ik eigenlijk moet leren om blij te zijn met mezelf en dat betekent ook dat ik sommige delen van mezelf moet leren accepteren die misschien niet perfect zijn.”

Kleine koerswijziging?

Een andere band en dus een ander geluid. Het tekent de artieste die Sharon Kovacs is. Ze kiest er niet voor om in herhaling te vallen en een tweede versie van haar debuut uit te brengen. Middelpunt blijft wel haar stem die herinneringen oproept aan andere grote zangeressen maar toch eigen is. Kovacs imiteert niet, maar is zichzelf in alle facetten. Cheap Smell is daarom een logisch vervolg op Shades Of Black, het album dat fungeerde als breekijzer dat vele, ook internationale, deuren voor haar opende.Omdat ze weer vanaf het begin moest beginnen wilde Kovacs iemand hebben die ze kon vertrouwen. Ze wendde zich tot Liam Howe, een vertrouwde co-writer met wie ze samenwerkte voor ‘Shades of Black’ en de producer van o.a. Adele, Lana Del Rey, Marina The Diamonds en FKA Twigs.

 Cheap Smells kan zo maar de stormram zijn die haar nog verder brengt en de kans is groot dat ze na deze release enkel nog in hele grote zalen zal staan. Pak haar dus nog mee in de bescheiden zaal hier, het kan zo maar de laatste keer zijn dat je die mogelijkheid hebt!za 01 dec 2018
Kovacs
Cheap Smell tour 2018
Support: Remme

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!