Menu
Leah Rye
vr 17 mei 2024
Leah Rye
Leah Rye heeft een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.

Leah Rye kwam in 1996 ter wereld als Lisa Rietveld, en leerde zichzelf al op jonge leeftijd pianospelen. Op haar vijftiende begon ze met het schrijven van haar eigen liedjes, als een emotionele uitlaatklep en om de wereld om haar heen op een rijtje te zetten. Een paar jaar later startte ze aan het Conservatorium in Haarlem, waar ze zichzelf ontplooide als songwriter en muzikant.

Het contrast tussen licht en donker, tussen alleen en samen, en de complexiteit van interpersoonlijke relaties bepalen de rode draad van haar liedjes waarin dromen, mystiek en melancholie terugkerende thema’s zijn. Haar inspiratiebronnen lopen uiteen van Radiohead tot aan Lana Del Rey en Taylor Swift, met een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.

Met haar op haar eigen label Moonward Records debuut Symbiosis, waarop ook pianist Ruben Hein en neoklassiek componist Lucas van Kesteren participeren en een succesvolle deelname als OOR Talent aan de Popronde gaat Leah Rye in 2024 opnieuw de zalen in. Op 17 mei in Enschede!Top voor een tientje
Onder de noemer Top Voor een Tientje kan je in Metropool genieten van acts en artiesten in uiteenlopende genres die het verdienen om gehoord te worden maar die vanwege uiteenlopende redenen minder snel een groot podium krijgen en ook in reguliere media onterecht vaak over het hoofd worden gezien. Dit zijn dé avonden en matinees voor avontuurlijk ingestelde fijnproevers met een breed smaakpalet die niet bang zijn om zich te laten verrassen. Nog meer voordeel? Lees hieronder nog even verder!

Top voor nop!
Nog mooier dan de toch al scherp geprijsde kwaliteit die we bieden met Top voor een Tientje: Top voor Nop! Ben je in het bezit van een kaartje van een aantal door ons geselecteerde shows dan kan je deze avond op vertoon van je ticket van die show gratis bezoeken want je hebt al laten blijken dat je een neus voor kwaliteit hebt. Wel even aanmelden via mandy@metropool.nl. De kaarthouders van de volgende shows kunnen zich aanmelden:

WIES (show op 03-10-2024)
Wende (show die op 28-10-2023 plaatsvond)
Eefje de Visser (show die op 21-10-2022 plaatsvond)
Elephant (show die op 02-12-2023 plaatsvond)

vr 17 mei 2024
Leah Rye
Leah Rye heeft een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.

Gerelateerde events