Menu
Leah Rye
vr 17 mei 2024
Leah Rye
Leah Rye heeft een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.

Leah Rye kwam in 1996 ter wereld als Lisa Rietveld, en leerde zichzelf al op jonge leeftijd pianospelen. Op haar vijftiende begon ze met het schrijven van haar eigen liedjes, als een emotionele uitlaatklep en om de wereld om haar heen op een rijtje te zetten. Een paar jaar later startte ze aan het Conservatorium in Haarlem, waar ze zichzelf ontplooide als songwriter en muzikant.

Het contrast tussen licht en donker, tussen alleen en samen, en de complexiteit van interpersoonlijke relaties bepalen de rode draad van haar liedjes waarin dromen, mystiek en melancholie terugkerende thema’s zijn. Haar inspiratiebronnen lopen uiteen van Radiohead tot aan Lana Del Rey en Taylor Swift, met een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.

Met haar op haar eigen label Moonward Records debuut Symbiosis, waarop ook pianist Ruben Hein en neoklassiek componist Lucas van Kesteren participeren en een succesvolle deelname als OOR Talent aan de Popronde gaat Leah Rye in 2024 opnieuw de zalen in. Op 17 mei in Enschede!


vr 17 mei 2024
Leah Rye
Leah Rye heeft een dromerige sound die het midden houdt tussen pop noir en elektronica.

€10,00(vvk)

Avondkassa € 12,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!