Menu
Lenteoffensief
do 11 apr 2024
Lenteoffensief
Halfboi + Nina Wood + FIERE

Op elk Offensief spelen drie acts met potentie en ambitie die klaar zijn voor een volgende stap. Elke act die deelneemt aan een winter-, lente-, zomer- of herfstoffensief kan in de drie maanden voorafgaand aan de grote avond gebruik maken van meerdere faciliteiten en diensten die Metropool en haar netwerk kan bieden.

Het resultaat van de inspanningen van de deelnemende acts zie je op 11 april op het Lenteoffensief in Enschede! Hieronder meer info over de hoofdrolspelers van deze avond die verplichte kost is voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de smaakmakers van de toekomst.

Halfboi
Halfboi is een switch aan het maken. Moe van de restricties van concept ep's, verhaal lijnen, genre's en sounds nemen ze nu een meer "fuck it" houding aan. In hun live-show mixen ze elementen van moderne popgenres als Trap, Indie en Synthpop met alternatievere smaken zoals Punk en New Wave. Thema's als trans-zijn, climaat verandering en anti-capitalisme staan centraal.

Halfboi is hard aan het werk om al deze smaken te verwerken in een eerste album, die gepland staat om eind 2024 gereleaset te worden.


Nina Wood
Nina Wood, de pijnstiller voor alle (harten)zeer. Deze eigenzinnige Nederlandse act verkent de grenzen van de Nederpop en biedt een unieke ervaring.

Met invloeden die variëren van de betoverende klanken van Wies tot de introspectieve songwriting van Lizzy McAlpine en de gedurfde artistieke visie van Billie Eilish, heeft Nina Wood een geluid gecreëerd dat zowel vertrouwd als verfrissend is. Hun muziek weeft verhalen van innerlijke strijd, zelfontdekking en liefde.

Nina Wood gaat verder dan alleen het maken van muziek; ze zijn verhalenvertellers die troost bieden en de geruststelling geeft dat niets in het leven zomaar gebeurt. Hun eigenzinnige mix van klanken en diepe teksten streven ernaar om een blijvende indruk achter te laten in de harten van hun luisteraars. Met hun oprechte en authentieke benadering van muziek, laat Nina Wood een onuitwisbare indruk achter in de Nederlandse muziekscene.

Sluit je ogen, durf te dansen alsof niemand kijkt en omarm elkaar, al is het maar voor even.


FIERE
Nederlandstalige popartieste FIERE brengt mensen samen. Haar openhartige teksten verbonden met de gevoelige klanken van haar strijkerstrio en elektronische sounds brengen kippenvel op de wangen. FIERE zingt over gevoelens die iedereen deelt, maar velen zich onbegrepen door voelen. Hierdoor vormt zich in de zaal een gevoel van rust, erkenning en samenzijn. FIERE's genre is poëtische Nederpop met inspiratie uit muziek van onder anderen Daughter, Sufjan Stevens, Wende en Phoebe Bridgers.

do 11 apr 2024
Lenteoffensief
Halfboi + Nina Wood + FIERE

Gerelateerde events