Menu
vr 31 mei 2019
o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson, Snelle
Metropool presents Nacht van Hengelo Concert

Op vrijdag 31 mei het concert op de markt tijdens de Nacht van Hengelo! Kom gratis meezingen met De Jeugd Van Tegenwoordig, sexy dansen met Nielson, hard gaan met Snelle, swingen met Jazzalike en beweeg je heupen op de onweerstaanbare hits die je krijgt voorgeschoteld door de mannen van CLASSIC (R&b + Hiphop) en 90’s vs. 00’s!

De Jeugd Van Tegenwoordig
Watskeburt?! De Jeugd Van Tegenwoordig op de Nacht van Hengelo, dat is wat er gebeurt! De meest besproken, meest geboekte, productiefste, origineelste, knapste en hardste hiphopformatie van Nederland die de afgelopen 15 jaar het ene na het andere podium met de grond gelijk maakten.

Vjeze, Wiwa, en natuurlijk Yayo hebben het Nederlandse muzikale landschap definitief veranderd, hebben de Dikke Van Dale eigenhandig 3 pagina’s dikker gemaakt en spelen vanavond alleen maar nummers waar iedereen blij van wordt. Met een tas vol hits als Watskeburt?!, Shenkie, Manon, Get Spanish, Sterrenstof en De Formule kan het niet mis gaan vanavond. Trek een barkie uit de muur, hollereer naar je vrienden en kom feesten met de JVT!Nielson
Nielson is terug en hoe!. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, en dat levert de nodige hits op. Een succesformule, maar de singer songwriter wil laten zien wat hij nog meer in zijn mars heeft en doet dat glansrijk op zijn meest recente plaat Diamant. IJskoud wordt een enorme hit en dat geldt ook voor het titelnummer van de plaat. Nielson toont zijn eigen gelijk aan en vanavond laat hij je dansen op het Marktplein in Hengelo met zijn band én zijn gouden popsongs!

Snelle
Hard gaan met Snelle? Kan op de Nacht van Hengelo! En hard gaat het sowieso met de rapper die voor de verandering eens niet uit de Randstad komt maar gewoon de A1 komt afrijden vanaf Deventer. Snelle is anders en dat verklaart misschien wel juist zijn succes.
Snelle’s sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon. Dit, gecombineerd met moderne trapbeats/drums en een authentieke woordkeus en boodschap, zorgt voor een verfrissende en ietwat wavey sound. Volgers van relevante hiphop platforms als Puna, FunX en 101barz hebben Snelle al lang in de peiling, de eerste gouden en platina platen zijn inmiddels binnen. De ster van deze niet alledaagse verschijning is rijzende en Snelle laat je deze avond horen waarom niemand meer om hem heen kan!Jazzalike
Jazzalike bestaat uit acht vrienden uit schone oosten van het land met een liefde voor muziek. Welke muziek? Alles, als ze het maar leuk vinden om te spelen! Door de combinatie van blazers met een volledige ritmesectie creëert Jazzalike een unieke sound waarin niks te gek is en met een bak energie waar je u tegen zegt weet de band ieder optreden opnieuw een enorm feestje te bouwen. Vanavond op de Nacht van Hengelo ook, en dat is een thuiswedstrijd!

CLASSIC R&B + Hiphop
De mannen van CLASSIC nemen je ook dit jaar tijdens De Nacht van Hengelo weer mee naar de gouden tijden van R&B en Hiphop! CLASSIC is al jarenlang één van de meest populaire dance avonden van Nederland en tijdens de vorige Nachten van Hengelo vuurden de dj’s de ene na de andere klassieker op het volle Marktplein af, onder luid gejuich van iedereen die nog altijd liefde heeft voor oldschool r&b en hiphop en dat zal deze avond niet anders zijn! Er zijn natuurlijk zo veel classics te draaien dat het haast onmogelijk is om ze je allemaal te serveren maar Classic gaat het toch proberen. Nothin ‘ but a party!

90’s vs 00’s – Battle Of The Decades
Let’s get ready to ruuuuuummmmmbleeeeeeeeee! Vanavond vindt tijdens 90’s vs 00’s – Battle Of The Decades op het marktplein het ultieme gevecht plaats tussen de sterren van de jaren 90 en de jaren 0. Een clash van culturen die echter op een uiterst vredelievende manier wordt beslist namelijk door te dansen met je vrienden en vriendinnen! Je hoort alle hits en vergeten klassiekers uit werkelijk zo ongeveer alle genres die de 20 jaar tussen 1990 en 2009 de revue zijn gepasseerd. Dansen op alles wat vroeger goed was en nog steeds goed is in één grote mix bij 90’s vs 00’s : Battle of the decades!

Powered by Jupiler

vr 31 mei 2019
o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson, Snelle
Metropool presents Nacht van Hengelo Concert

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!