Menu
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
do 30 apr 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
Met Julie Scott & Roeland Drost + Arthur Adam

MetroTV, elke donderdagavond je wekelijks aanbevolen dosis vers gestreamde livemuziek.

Tune in vanaf 20:30 uur via Metropool.nl, Facebook of YouTube.

De presentatie is in handen van Metropool's eigen Doménique.

Julie Scott & Roeland Drost
De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren `90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey. Na Mizpah richtte zij het zwaar onderschatte can-of-be op. Verder componeerde ze samen met Britse Trance legende Solarstone en schreef samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen. Roeland zal haar tijdens deze aflevering van Metro TV begeleiden.

Arthur Adam
Het is niet eens overdreven dat Arthur Adam zichzelf de meest veelzijdige singer-songwriter van Nederland noemt. Hij speelde als lead-gitarist in de band van Marike Jager op grote festivals, en als bassist, gitarist en toetsenist bij Joep Pelt op North Sea Jazz en in het Bimhuis. Arthur Adam is boven alles een singer-songwriter die in allerlei genres übermelodieuze, intrigerende nummers schrijft en een stem van elastiek heeft.
Hij maakt melancholieke, meestal, Engelstalige liedjes die in de muziekpers vergeleken worden met het werk van onder andere Damien Rice en Sufjan Stevens. Maar evenzo roept zijn werk herinneringen op aan Satie en Coltrane.
Adam bracht vier volwaardige albums uit: het experimentele album In a Cabin With, de popplaat Awake, het veelzijdige album Pulse, en het voor zijn doen optimistische Magic, Light.

Jelmex - De Afstand
Vanavond ook de premiere van de video 'De Afstand' van Jelmex ft. Emma Boertien, Merle Sjoers en YO-EY!

do 30 apr 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
Met Julie Scott & Roeland Drost + Arthur Adam

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!