Menu
do 07 mei 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
met Broeder Dieleman, Peter Slager (BLØF) en Body & Soul

MetroTV, elke donderdagavond je wekelijks aanbevolen dosis vers gestreamde livemuziek.

Tune in vanaf 20:30 uur via Metropool.nl, Facebook of YouTube.

De presentatie is in handen van Metropool's eigen Doménique.

Broeder Dieleman met Peter Slager (BLØF) en Pim van de Werken
Broeder Dieleman aka Tonnie Dieleman is muzikant en kunstenaar. Afkomstig uit Middelburg, zingt hij in de taal van zijn geboortegrond.  
Kenners omschrijven zijn muziek als een soort Zeeuwse gospel. Verhalende, bijna mystieke teksten in het dialect van de streek. De klank van Broeder Dieleman is ingetogen, lo-fi en dwingend. Piano, akoestische gitaren, een staande bas en een rammelende banjo. Flarden van orgels en vreemdsoortige percussie met in de verte de klanken van aalscholvers.
Woven Hand maar dan in volvet Zeeuws dialect.

Vandaag wordt Broeder Dieleman begeleid door Pim en Peter. En die Peter is niemand minder dan Peter Slager, bassist en tekstschrijver van BLØF.
Hij presenteerde een paar jaar geleden zijn eerste soloalbum ‘Slik’.
Twaalf liedjes geschreven in, jawel, datzelfde Zeeuwse dialect. Niet vreemd dus dat deze heren elkaar vonden.Body & Soul
Body & Soul – zanger Mark Stouwdam en gitarist Peter Schilmöller – zijn al heel wat jaren muzikale ‘soulmates’. Aanvankelijk als duo dat covers bracht en later als duo dat eigen muziek ging schrijven, wat resulteerde in hun eerste EP “That Is What We Do”
De formatie wordt in binnen- en buitenland graag beluisterd door een breed publiek. Of ze nu, zoals oorspronkelijk, met z’n tweeën op de bühne staan of aangevuld met een aantal goede muzikanten, het publiek wordt altijd verrast door de indringende wijze waarop de muziek van Body & Soul binnenkomt.

Het werd hoog tijd voor een nieuwe release, dit keer in de vorm van een album met twaalf tracks. Deze plaat, “ No Turning Back”, werd onlangs in een bomvol Metropool MuziekCafé gepresenteerd. Bezielde sophisticated pop in het verlengde van Young Gun Silver Fox en Hall & Oates om maar eens een paar grote voorbeelden te noemen.

do 07 mei 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
met Broeder Dieleman, Peter Slager (BLØF) en Body & Soul

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!