Menu
do 14 mei 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
met Get Jealous en Mummy's a Tree

MetroTV, elke donderdagavond je wekelijks aanbevolen dosis vers gestreamde livemuziek.

Tune in vanaf 20:30 uur via Metropool.nl, Facebook of YouTube.

De presentatie is in handen van Metropool's eigen Doménique.

Get Jealous
Punk/Riot grrrl band Get Jealous schrijft korte, super catchy en energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta’s eindeloze jaloezie. Hun sound is geïnspireerd op de jonge jaren van The Regrettes, gemengd met de ruigere kant van Bleached. Voor wie Get Jealous al eens aan het werk heeft gezien kan alleen maar beamen: dit is een van de allerbeste livebands van dit moment!Mummy’s a Tree

Meer bemind dan gehaat zijn de grillige vocalen van zanger/gitarist Stefan van den Berg. Sinds 1996 zweeft zijn Mummy’s a Tree door het muzikale universum. De Nijmeegse band, verder bestaande uit Rick Weren (bas/synthesizer) en Imre Elzer (drums), volhardt in haar zoektocht naar de muzikale bron, de magische zijnsstaat die tijd en ruimte overstijgt. Ze stond ermee in het voorprogramma van onder meer dEUS, Sea + Air, My Morning Jacket en Bettie Serveert.

Na de zeer goed ontvangen comeback plaat Goodbye Stratosphere (2018) volgde in 2019 de EP Grenadine met een breed palet aan stijlen: van het mysterieuze ‘Floyd meets Bowie’ titelnummer tot het apocalyptische These Hands, met echo’s van Nick Cave. En altijd blijft het herkenbare vocabulaire van Mummy's a Tree alom aanwezig.

De band is net terug uit Berlijn, alwaar een nieuwe plaat is opgenomen in de befaamde Hansa Studio. De plek waar verscheidene artiesten cruciale platen maakten (Bowie, U2, Depeche Mode). Mummy’s a tree werkte er samen met een producersteam bestaande uit Daniel Benjamin (Sea + Air) en Gordon Raphael (producer van o.a. The Strokes en Regina Spektor). Veel plek is ingeruimd voor de band’s vocale kwaliteiten. De release staat gepland voor eind 2020. Grote kans dat het Mummy’s beste wordt.

do 14 mei 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
met Get Jealous en Mummy's a Tree

Gerelateerde events