Menu
do 21 mei 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
met PAUW en Darlyn

MetroTV, elke donderdagavond je wekelijks aanbevolen dosis vers gestreamde livemuziek.

Tune in vanaf 20:30 uur via Metropool.nl, Facebook of YouTube.

De presentatie is in handen van Metropool's eigen Doménique.

PAUW
Brian Pots en Rens Ottink vertegenwoordigen PAUW deze donderdag in onze livestream.
Drie vrienden uit Twente met een enorme passie voor de psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s besluiten om samen te gaan jammen. Met Rens Ottink op drums, Eszl du Vois op bas en orgel en Brian Pots op gitaar en zang was het meteen raak na de eerste keer samen spelen. Het betekent de geboorte van Pauw. De jongens sluiten zich vervolgens weken op in een oude varkensschuur, om hier een betoverende set te creëren.
In 2014 nemen ze in diezelfde schuur eigenhandig een paar demo’s op en melden zich hiermee aan voor de Popronde. Het levert ze 38 shows op en hiermee zijn ze de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival. In de tussentijd verzorgen ze de support voor Temples, Elephant Stone en de aftershow van Kasabian.
In 2015 gaan ze verder in een viermansformatie. Eszl du Vois keert na een periode van afwezigheid terug als bassist en multi-instrumentalist Kees Braam, sinds de eerste dag al de vaste roadie, neemt de toetsen voor zijn rekening. Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen neemt Pauw je mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen.

Darlyn
Darlyn verenigt muzikale krachten uit Amsterdam en Rotterdam in een onderscheidend en internationaal geluid. Een geluid dat voor het eerst werd vastgelegd op de in 2015 verschenen EP ‘Fallow Land’. Die release leverde de band de eerste lovende kritieken en shows op, maar met de single 'Stepping Stone' kreeg de carrière in het najaar van 2016 een enorme boost. Het nummer werd verkozen tot 'Top Song' op NPO Radio 2 en de band ontving een uitnodiging voor een show op Noorderslag 2017. Buiten de landsgrenzen ging ‘Stepping Stone’ viral op Spotify en werd opgenomen in veel playlists, waardoor de teller nu op een half miljoen streams staat. Met deze single heeft de band een sterk muzikaal visitekaartje afgegeven, zoveel is wel duidelijk.

De rauwe en rootsy sound met meerstemmige zang van Darlyn weet luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als in de meer dynamische songs. In het nummer 'Stepping Stone' zijn hoofdrollen weggelegd voor zang, slide gitaar en drums, andere liedjes kenmerken zich door veel variatie in dynamiek, instrumentatie en arrangement, met een eigentijdse interpretatie van invloeden uit de americana-, folk- en popmuziek uit de jaren zestig en zeventig. De stemmen van Diwa en Wessel schitteren zowel afzonderlijk als gezamenlijk, waarbij ze kunnen vertrouwen op de grote muzikaliteit van de bandleden.

Ditmaal vertegenwoordigd door drie leden i.v.m. de coronamaatregelen. 

do 21 mei 2020
MetroTV - live stream vanaf 20:30u
met PAUW en Darlyn

Gerelateerde events