Menu
MetroTV - De Nieuwe Notie
do 06 mei 2021
MetroTV - De Nieuwe Notie
Thuis gratis te volgen via de live stream
Support: Jahlynn + Marcos + Zino Chavez + Johnny Loves Me

Livestream
De livestream van MetroTV is te volgen op de pagina van MetroTV of Facebook. Via YouTube kun je ook casten naar je tv. De stream wordt enkele minuten voor aanvangstijd vanzelf zichtbaar.

Uitzending gemist en terugkijken? Dat kan via ons YouTube kanaal. Abonneren? Vinden we leuk!

De Nieuwe Notie
Oost-Nederland barst van hiphoptalent. De Nieuwe Notie heeft als missie om dit talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. De Nieuwe Notie, vernoemd naar het gelijknamige nummer van Sticks en Typhoon heeft daarnaast de ambitie om deze talenten hun stempel te laten drukken op de Nederlandse hiphopscene. De doelgroep waar ze zich op richten bestaat uit iedereen die hiphop maakt; rappers, vocalisten, producers en beatmakers. 

De Nieuwe Notie is een samenwerkingsverband tussen 5 culturele organisatie uit Overijssel en Gelderland; Cultuur Oost, De Nieuwe Oost | pop, Beatbox/Hedon Zwolle en de Poppunten uit beide provincies. Samen zetten zij hun netwerk in om talent te werven. Talenten krijgen op hun beurt de kans om van de netwerken en middelen van voornoemde organisaties gebruik te maken.

Tien talenten krijgen een jaar lang de kans om samenwerkingen aan te gaan met elkaar en andere organisaties die hiphop georiënteerd zijn. Aan het eind van het traject zal een volwaardig studioalbum uitgebracht worden van de hand van de deelnemers. Hiernaast wordt gewerkt aan live performance en zal De Nieuwe Notie vergezeld gaan van een kleine tour.

Jahlynn Kalkman
Jahlynn Kalkman is geboren te Nijmegen op 16 oktober 1997 en groeide op in een muzikale familie waarin muziek altijd het middelpunt was. Invloeden als Destiny’s Child, Michael Jackson, Whitney Houston en nog vele andere, inspireerden Jahlynn om ook te gaan zingen en dat al van kleins af aan. Ze was elf toen ze voor het eerst voor een groot publiek optrad tijdens het KinderenvoorKinderen festival. Vanaf daar is het balletje voor Jahlynn gaan rollen. Zowel op de basis- als middelbare school deed ze mee met elk open podium en musical.

In 2017 deed Jahlynn mee aan het talentenprogramma Idols. Hier heeft ze het geschopt tot de halve finale en heeft ze even kunnen proeven hoe het leven in de muziekbusiness is. Ze meldde zich aan voor de Nederlandse popacademie, wat tot nu toe de beste keuze in haar leven is geweest. Hier leert ze de technische en theoretische kant van de muziekbusiness, waar ze nog weinig van af wist. In het tweede jaar van de opleiding vond ze zichzelf ready genoeg om haar tunes hoorbaar te maken en dus bracht ze ze uit.

Nu geeft Jahlynn vocalcoaching, maakt ze coverart en logo’s voor andere artiesten en is ze getekend artiest bij CLOUD 9 samen met Sterrenstof.Zino Chavez
Zwolse rapper Zino Chavez is begonnen met muziek produceren toen hij 11 jaar was, niet veel later schreef hij ook al zijn eigen teksten op zijn producties. Onder Pythagoras Entertainment bracht hij zijn eerste single genaamd ‘Shawty’ uit en in 2018 schopte hij het, door zijn persoonlijke en energieke shows, tot de finale van de Grote Prijs van Nederland in de Melkweg te Amsterdam. Zino sloot 2018 af met zijn debuut EP genaamd ‘Heartbreak Chavez’; een door R&B geïnspireerde plaat die goed is bevallen bij het publiek. In 2020 heeft Zino zijn project ‘Young Chavez’ met de bijbehorende video van ‘Echo’ uitgebracht, een energieke plaat die naar meer smaakt.Johnny Loves Me
Het heen en weer schommelen tussen zelfspot en self-loathing, bewustwording en onwetendheid zijn uitersten die Johnny loves me bezighouden. De 22-jarige rapper/zanger uit Enschede kijkt naar een wereld van korte successen en snel geld, maar herkent zichzelf er niet in. Zijn verhalende manier van rappen, de veelzijdigheid van zijn stemgeluid en uitbundige persoonlijkheid maken Johnny loves me een vreemde maar zeer interessante eend in de bijt. Johnny loves me is goudeerlijk met zijn luisteraars, want waar hij het moeilijk vindt om over gevoelens te praten, kan hij ze wel moeiteloos kwijt in de muziek. In 2019 kwam de debuut- EP met de titel ‘Swavy Baby’ uit. Datzelfde jaar werd hij geselecteerd voor Popronde en behaalde hij de finale van de Grote prijs van Nederland. In 2020 komt er alleen nog maar meer muziek die anderen ervan bewust maakt dat het oké is om je kut te voelen, of geweldig, of het even niet te weten.

Marcos
Marcos (2001) is een jonge Nederlands Macedonische rapper uit Apeldoorn. Sinds jongs af aan heeft hij liefde voor de cultuur en vindt zijn inspiratie in de fundamenten van hiphop.

In April 2019 heeft hij zijn eerste single 2001 uitgebracht. De singles erna, genaamd Liefde of Verslaving, De Torie en Lion zijn producten van zijn social media project ‘Wordplayed’, waar hij in zijn liedjes woorden gebruikt die worden ingestuurd door zijn followers. Hij is ook als featuring te horen op de single Best Day Ever van OWeasly.


Deze MetroTV productie is opgenomen voor Booster Festival op 10 april en zenden we op 29 april nog een keer integraal uit.

 

do 06 mei 2021
MetroTV - De Nieuwe Notie
Thuis gratis te volgen via de live stream
Support: Jahlynn + Marcos + Zino Chavez + Johnny Loves Me

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!